Po prehre s Rusmi končíme na domácom šampionáte, prekvapil mladý Smetánka

author
2 minutes, 19 seconds Read

Duel s Ruskom, ktorý sme prehrali 27:36, ukončil naše pôsobenie na domácich Majstrovstvách Európy v hádzanej, ktoré sa okrem Košíc a Bratislavy konajú aj v troch maďarských mestách. Naša nádej na postup zo skupiny žila po výhre nad Litvou. No Rusov, po ich porážke Nórov, sme museli poraziť o viac ako 6 gólov.

Zverenci Petra Kukučka tak končia na európskom šampionáte. Už samotnou výhrou nad Litvou sme prekonali naše maximum. Šampionát sa tak pre Košice končí, ale pokračuje v Bratislave a Maďarsku. Rusi vyhrali našu skupinu po tom, ako dokázali prekvapujúco poraziť favorizované Nórsko.

Náš tréner Peter Kukučka pre RTVS ŠPORT priznal, že tento zápas absolútne nevyšiel. „My sme úplne vybuchli prvý polčas, tam bol až prílišný rešpekt voči nášmu súperovi (…) kopili sme tam chybu za chybou,“ povedal s tým, že zaslúžene vyhrali práve Rusi. „My sme vedeli, že budú mať takú dobrú defenzívu, ale tam bol prílišný rešpekt. (…) Vôbec tam nebola plynulosť. (…) Mali sme trošku iné predstavy, ako vstúpime do tohto zápasu.“

Ale práve fakt, že prvýkrát za všetky európske šampionáty sme získali viac ako len jediný bod, môže aspoň trochu tešiť. „Vieme, že európsky šampionát je veľmi ťažký turnaj,“ povedal Kukučka s tým, že sme mali iné sny a ciele. „Nesmieme tiež zabudnúť, že máme aj veľa neskúsených chalanov v našom tíme,“ vysvetlil aj čiastočnú obmenu kádra. Páčil sa mu Tomáš Smetánka, ale aj Tomáš Urban. „Obrana bola úplne katastrofálna, takže to sa nedalo,“ prezradil slovenský lodivod pre RTVS ŠPORT s tým, že nádejou pre slovenskú hádzanú sú práve hráči ako Smetánka. „Ja som veľmi rád, že sa ukázal. (…) Má skvelú budúcnosť, dôležité, aby na sebe pracoval, aby zostal zdravý,“ uzavrel Kukučka s tým, že potrebujeme aj silnejšiu hráčsku základňu, z ktorej môžeme vyberať.

Európsky hádzanársky šampionát organizujeme spoločne s Maďarskom. Ďalšie fázy turnaja sa odohrajú v Bratislave a v Maďarsku. Semifinále a finále prebehnú v Budapešti. Základná skupina F, kde hrali aj Slováci, sa hrala v Košiciach v Steel aréne. (alb), zdroj RTVS ŠPORT, foto ilustračné unsplash.com / Mohammed Thoufik

Pozrite si prvý, aj druhý článok s prognózami slovenských odborníkov, ako dopadneme na ME.

Similar Posts