Urban, Paul, Potisk a ostatní majú srdce, hovorí I. Dudláková. O 18:00 hráme na domácich ME s Rusmi o postup

author
2 minutes, 48 seconds Read

Aj ďalší hádzanárski odborníci sa vyjadrili k Majstrovstvám Európy, ktoré prebiehajú aj na Slovensku – v Bratislave a Košiciach. Zverenci trénera Kukučku hrajú svoju skupinu v Košiciach a po prehre s Nórskom a výhre nad Litvou bude rozhodovať o našom postupe, alebo nepostupe duel s Ruskom. Každopádne už teraz, vďaka výhre nad Litovčanmi, sme dokázali prekonať doterajší maximálny zisk z ME v histórii.

Hádzanárski odborníci sa tešia, že ME v hádzanej mužov prebieha aj u nás. „Je to úžasná príležitosť pre slovenský tím môcť hrať v domovskej krajine a verím, že ľuďom, ktorým na hádzanej záleží, sa tam aj dostanú,“ myslí si Iveta Dudláková a povedala aj dôležitý odkaz slovenským hádzanárskym reprezentantom. „Myslím si, že Slováci majú šancu, len musia cítiť srdce a nepozerať na štatistiky. Tomáš Urban, Teodor Paul, Martin Potisk a ostatní majú srdce a verím, že aj ostatní. Je potrebné si veriť a stále si povedať, že dať do 60-tich minút všetko. Žiaden super nie je neporaziteľný a aj prehra so cťou je krásnym úspechom,“ zdôraznila Dudláková.

Samotnú účasť fanúšikov, ktorých v Steel Aréne môže byť len 25 percent kapacity haly, ale aj slovenské šance ešte pred prvými zápasmi zhodnotila Helena Heráková. „Divácka účasť je na základe situácie a zaočkovanosti. V Maďarsku je vyššia zaočkovanosť, preto majú plné hľadisko. šanca Slovákov nie je na bode mrazu. Keď budú chlapci dôslední, tak môžu uhrať slušné výsledky. Generačná výmena v družstve by sa mohla podariť,“ vysvetlila Heráková. V zápase s Nórskom sa obmenila celá lavička a zahrali si aj najmladší. Samotný duel so severským favoritom pozitívne zaskočil aj Ingu Konárkovú. „Výkon mladých hráčov veľmi dobrý! Streľba na bránu, aktivita v útoku – super. Lepšie hrali, ako skúsenejší hráči, napr. pravá spojka! Super výkon. Dávam im šancu, ak mladí hráči dostanú viac priestoru,“ je presvedčená Inga Konárková.

Vyjadril sa aj prezident HK Slávia Partizánske Ján Hullman. „Myslím si, že je dobré, že povolili divákov, len škoda, že len 25 % kapacity. Hlavne keď naši priaznivci hádzanej nemajú takú možnosť zúčastniť sa turnaja, ale verím, že budú povzbudzovať aj za TV-obrazovkami,“ vysvetlil Hullman s dôvetkom, že na otázku šancí Slovákov sa mu pred prvým duelom s Nórmi odpovedalo náročne. „Lebo sme nevideli ani jeden prípravný zápas a neviem posúdiť na akej úrovni sú pripravení. Ale aj tak držím palce a dúfam že zo skupiny postúpime,“ doplnil v deň začiatku ME Ján Hullman.

Slováci privítajú v rozhodujúcom zápase o postup zo skupiny ruských hádzanárov. Duel sa začína o 18:00 a vysielať ho bude aj RTVS ŠPORT. (alb), foto ilustračné unsplash.com/ Miguel Puig

Pozrite si aj ďalšie vyjadrenia odborníkov.

Takto sme hrali proti Litve.

Similar Posts