Fico: Nemáme povinnosť takúto zmluvu uzavrieť

author
1 minute, 10 seconds Read

Tento návrh dohody je neprijateľný, zdôraznil Robert Fico s tým, že takúto dohodu s USA nikto od nás nevyžaduje.

 

Opozičný politik a bývalý premiér zdôraznil, že zmluva nám veľa berie a neadekvátne tomu dáva. „Zmluva zakladá trvalú prítomnosť vojsk,“ zdôraznil s tým, že je za podmienok bez benefitov pre Slovensko. „V čom je tá zmluva dobrá pre Slovensko?“ pýtal sa Fico novinárov a verejnosti.

No šéf Smeru si vie predstaviť možnosť, že by takúto zmluvu uznal za správnu, ale tá možnosť je sci-fi. „Byť na strane Američanov, tak ju podpíšem s radosťou,“ povedal s tým, že ide o veľkú mieru podriadenosti. Ako predseda Smeru a šéf poslaneckého klubu Smeru bude žiadať kolegov, aby nikdy takýto typ dohody nepodporili. „Nemáme povinnosť takúto zmluvu uzavrieť, je to nad rámec povinností v NATO,“ zdôraznil opozičný politik.

Vysvetlil tiež, že v minulosti, keď podobná zmluva bola na stole, bol aj spoločne s Andrejom Dankom proti a dohoda neprešla. Súčasný minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti povedal Ficovi, že zmluva o ktorej hovorí, bola ešte prísnejšia, ako tá, o ktorej sa rokuje teraz. (alb), foto Michal Albert

Pozrite si aj ostrú odpoveď Jaroslava Naďa 

Similar Posts