Jaroslav Naď poslal Robertovi Ficovi šesť amerických bodov, na ktoré si spomenul

author
1 minute, 44 seconds Read

Minister obrany Jaroslav Naď nenechal na seba dlho čakať a odpovedal na tlačovú konferenciu Roberta Fica, v ktorej predseda Smeru kritizoval zmluvu SR s USA.

 

Naď na sociálnej sieti naznačil, že Fico jedno rozpráva, že je za suverenitu, a druhé robí a jeho spojenie s USA vidí v šiestich bodoch.

Prvým bol, že Fico „dotiahol na Slovensko nebezpečných teroristov z Guantanama“.

Naď dodal, že „za vlády Smeru bojovali slovenskí vojaci bok po boku s americkými v Iraku či v Afganistane“. Pravdou však je, že Fico vojakov dal stiahnuť.

Naď spomenul aj osobu, o ktorej sa hovorí, že má blízko k Smeru. „Za vlády Smeru loboval Ficov kamarát a medzičasom obvinený zbrojný lobista Výboh za vtedy americké obrnené vozidlá Pandur pre rakúske, české a aj slovenské ozbrojené sily,“ doplnil Naď a spomenul aj nákup amerických vrtuľníkov BlackHawk.

„Za vlády Smeru a po schválení vládou nakúpil Gajdoš z SNS americké stíhačky F16, kde je v nákupnej zmluve zakotvené, že americkí technici budú (tak ako dnes Rusi) prítomní na základni Sliač,“ zdôraznil Naď s tým, že ďalšie body, ktoré mu nenapadli, majú doplniť ľudia v komentároch. A ešte šiesty bod, ktorý minister spomenul: „Za vlády Smeru a na podnet strany Smer sa začalo v roku 2018 rokovať s USA o Dohode o obrannej spolupráci s USA, ktorú dnes Fico kritizuje, napriek tomu, že sme vyjednali pre SR oveľa výhodnejšie znenie, ako bolo za Smeru,“ doplnil šéf rezortu obrany. Fico na tlačovke spomínal, že proti takejto dohode boli už vtedy aj spolu s Andrejom Dankom.

„Toľko na tému jeho dnešnej tlačovky, z ktorej si zapamätáme iba to, že opäť raz novinárke vynadal, že ‚je smiešna a vyzerá ako hus‘,“ uzavrel Jaroslav Naď.

(alb), zdroj FB Jaroslava Naďa, foto ilustr.prt scrn RTVS 0 5 minút 12

Naď reagoval na tieto Ficove slová

Similar Posts