MATOVIČ NAPÍSAL STATUS, KTORÝ MÔŽE SPUSTIŤ ĎALŠIU KOALIČNÚ KRÍZU

author
1 minute, 57 seconds Read

Bývalý premiér a dnes už minister financií Igor Matovič, ktorému aj vďaka vakcíne Sputnik V takmer padla vláda, sa opäť vyjadril k tejto vakcinačnej látke. Podľa medializovaných správ totiž táto šarža ruských vakcín nie je takej istej kvality, ako šarža, o ktorej písal prestížny britský časopis. Matovič pripomenul, kto všetko už kvôli Sputniku na Slovensku musel skončiť. Ale pripomenul, že táto vakcína nie je všetkými štátmi neakceptovateľná. „Sputnikom dnes už vo veľkom očkujú vo viac ako 50 krajinách sveta … len na Slovensku si s ním naďalej niekto hrá svoju špinavú hru. Čo tam po ľuďoch, veď ide o geopolitiku! Vraj,“ napísal Matovič s tým, že pripomenul, ako musel pre Sputnik skončiť minister zdravotníctva Krajčí, ako aj on na poste premiéra.

„Zobrali si aj moju hlavu … a stále nekončia. Krok za krokom už šiesty týždeň robia všetko preto, aby v tomto zápase dosiahli absolútny zvrat – úplne znemožniť použitie Sputnika na Slovensku … cynicky a chladnokrvne, bez ohľadu na zdravie a životy ľudí na Slovensku. Bez ohľadu na 500-tisíc ľudí, ktorí sa inou vakcínou ako Sputnikom ani nezaočkujú,“ doplnil súčasný minister financií.

Matovič ale dodal, že nateraz radšej zostane ticho a pokúsi sa ešte situáciu zvrátiť. „Rád by som vám napísal narovinu, aké svinstvá je niekto schopný pre dosiahnutie tohto špinavého cieľa páchať. Teraz však na to čas nie je – zatiaľ budem mlčať, ako týždne doteraz a sústredím sa na podstatu – zabrániť tomu, aby sme o Sputnik definitívne prišli,“ doplnil Igor Matovič s dôvetkom, že zrejme však Slovensko o Sputnik V príde. „Čo je v tejto chvíli, bohužiaľ, najpravdepodobnejší scenár,“ uzavrel líder OĽaNO a dodal ešte zmienku o biblickej pistave Dávidovi, ktorý kameňom odstavil oveľa väčšieho a namysleného Goliáša. (alb), zdroj a  FB Igora Matoviča. Foto olustračná. Výrok na fotografii povedal Matovič v súvislosti so Slovenskom vo vzťahu k EÚ v inom čase.

Similar Posts