Musíme na Slovensku viac pracovať aj so psychikou hráčok v rozhodujúcich dueloch, myslí si Monika Heleszová

author
1 minute, 46 seconds Read

O svetovom šampionáte v hádzanej žien, ktorý sa uskutočnil koncom minulého roka, sme sa rozprávali s Monikou Heleszovou, pre ktorú je hádzaná srdcovou záležitosťou.

 

Od  1. do 19. decembra 2021 sa v Španielsku uskutočnili MS v hádzanej žien. Ako hodnotíte tento nedávno skončený turnaj?
Turnaj prebiehal podľa očakávaní a do najlepšej štvorky sa dostali očakávané tímy. Myslím si, že jedine domáci mali trošku výhody v zápasoch od rozhodcov, čo by sa na takejto úrovni stávať nemalo.
Ako sa vám páčilo finále Francúzok s víťaznými Nórkami?

Nórky ukázali, ako má vyzerať športovec na úrovni MS. Že nestačí iba vedieť hrať, behať, ale aj mentálna príprava hráčov je na úrovni MS.

Náš najdôležitejší zápas v E skupine bol duel Česko – Slovensko 24:23, ktorý sme tesne prehrali a nepostúpili sme. Čo podľa vás rozhodlo o tomto neúspechu?

Mentálna a psychická nenachystanosť hráčok na takúto úroveň súťaže. Musíme na Slovensku viac pracovať aj so psychikou hráčok v rozhodujúcich dueloch.

Ako ste vnímali fakt, že sme sa už v priebehu turnaja museli uspokojiť s bojom o 25. až 32. 

Myslím si, že boj o prezidentský pohár je jasná odpoveď, že toto umiestnenie je to, kam momentálne hádzaná na SR siaha.

Prvé víťazstvo zverenky Pavla Streichera dosiahli až v zápase II. skupiny o Prezidentský pohár, keď Tunisanky porazili 31:27. Ako sa vám páčil tento duel?

Bohužiaľ, bez Simony Starkovej tím SR nebol pravým tímom. Spoliehať sa na jednu hráčku je dosť zlé, preto by mala byť úroveň pozdvihnutá.

Čo je podľa vás hlavnou nádejou pre slovenskú ženskú hádzanú do najbližších rokov?

Viac práce s mladými hráčkami na mentálnej a psychickej úrovni. Fyzicky sú naše reprezentantky na dobrej úrovni. Treba len pracovať inde.

Michal Albert, foto ilustračná unsplash.com

Similar Posts