Hlina hovoril po čínsky a spomenul aj Bin Ládina z Jabloňového

author
2 minutes, 4 seconds Read

Poslanec NR SR Alojz Hlina počas odvolávania ministra vnútra Matúša Šutaja-Eštoka spomínal aj Bin Ládina, exposlankyňu Romanu Tabak, čítačku pier, padlo aj meno Limonádový Joe.

Poslanec za SaS v rozprave spomínal aj čínsku zásadu a pár slov povedal po čínsky. Zarež sliepku a vystrašíš opicu. Hlina hovoril aj o čítačke pier a zo žartu sa pýtal, či aj v slovenskom parlamente nemáme čítačku pier. „Ktovie o čom rozprávali… Možno o Ronane Tabak, že čo s ňou,“ zasmial sa, keď spomenul jeden rozhovor a netušil, o čom v ňom debatovali. Hlina zároveň doplnil, že dôvodov na odvolanie Šutaja – Eštoka je päť. Podľa Hlinu dávame ľuďom zlý signál, ktorý môže rozrušiť a ľuďom môže naznačiť, že „súdy sú o ničom, policajti sú o ničom, prokurátor sedí v kríkoch“. Hlina prízvukoval, že jeden z dôvodov je zadržanie Koteka, za to, že šoféroval služobné auto, na čo nemal mať už platné povolenie od nadriadeného. A Koteka nazval Bin Ládinom z Labloňového. „Vy viete aj šarmantne vyhadzovať,“ naznačil Hlina s tým, že, okrem možnosti konať šarmantne, to Šutaj-Eštok podľa neho vie robiť aj arogantne. „V určitom momente sa môžete javiť ako ten Limonádový Joe. (…) To malo nejaký šarm. To vaše konanie nemalo žiadny šarm,“ zdôraznil Hlina.

 

„V určitom momente sa môžete javiť ako ten Limonádový Joe.“

50 policajných prezidentov?
Piaty dôvod je podľa neho určité nezvládnutie a neschopnosť zastávať túto funkciu. „Vy ste mali plniť nejaké úlohy, ale dopadlo to zle,“ povedal Hlina s tým, že minister podľa neho vytvoril martýrov. Hlina sa obáva, že v parlamente bude čoskoro 50 bývalých policajných prezidentov v pozícii poslancov NR SR. Hlina sa pochválil, ako sa tri roky naťahoval s Piťovcami a pochválil čurillovcov, že chytali mafiánov. A odkázal aj, že nestačí, ak sa ospravedlnil sudcovi, lebo ospravedlnenie podľa poslanca Hlinu nestačí. „Urobil si chybu, chlapče, plať,“ dodal s tým, že prízvukoval poslancom, aby neočakávali od neho nejakú empatiu, za to, že sa minister ospravedlnil sudcovi za svoje vyjadrenie.

(alb), foto ilustr. print screen archív

Similar Posts