Predseda KSS pomenoval potrebu boja s týmto nepriateľom

author
2 minutes, 44 seconds Read

Predseda Komunistickej strany Slovenska (KSS) Jozef Hrdlička prišiel s netradičným novoročným posolstvom. Okrem pozitívnych prianí, vrátane želania zdravia, prišiel aj s pomenovaním reality a zašiel ešte ďalej. Pripravuje ľudí na istú formu boja.

„Prežívame jedno z najťažších a najzložitejších období, ktoré nám nový politický režim pripravil,“ napísal na stránke kss.sk s tým, že nečaká nás ľahší rok, ale ešte to bude náročnejšie. „V rodinách pocítime rapídne zdražovanie energie, ktoré sa odzrkadlí na raste cien všetkých komodít. Naše rodiny neoplývajú hmotnými statkami a bohatstvom, preto sa pripravme na život v skromnosti a odriekaní,“ skonštatoval realitu.

Práve KSS pôsobí na politickej scéne tento rok 30. rok. „Jej vývoj sme predpovedali, ale len verbálne. Naša generácia nepocítila hrôzu vojny, ani krutosť kapitalizmu. Prakticky sme na fungovanie v tvrdom kapitalistickom chaose neboli pripravení a narobili sme veľa chýb,“ zdôraznil s dôvetkom, že chyby sa už nedajú vziať späť. Ale treba sa z nich poučiť. „Tvrdá realita nás postavila do pozície štvancov a obdobie, ktoré nás čaká bude veľmi ťažké. Nie je a nebude naklonené pre väčšinu našich občanov,“ napísal Hrdlička s tým, že komunisti sú dnes prenasledovaní aj súčasným systémom, ktorý cez svojich poslancov prichádza s novými zákonmi proti komunistom. „Myslíte, že je to prehnané? Nie. V platnosti sú mnohé legislatívne antikomunistické oparenia, ktoré neodstránili ani pri moci sa držiaci sociálni demokrati. Pripravujú sa nové opatrenia a legislatívne zákony,“ zdôraznil a dodal, že sa to dotkne všetkých komunistov, ale často aj občanov, ktorí priamo nie sú komunisto, ale uznávajú, že za socializmu sa žilo ľahšie. „Ako komunisti sme boli, sme a vždy ostaneme tvrdými odporcami podstaty kapitalistckého režimu, ktorým je vykorisťovanie a nepoctivé obohacovanie sa na úkor iných. Sledujeme protiľudový legislatívny proces  pripravovaný už v najbližších mesiacoch,“ dodal s prísľubom, že sa bude oponovať. Napokon Jozef Hrdlička prišiel aj s prosbou, že by nebolo správne útočiť jeden na druhého, v dobe, keď máme spoločného nepriateľa. „Nehaňte nás však za to, čo nemôžeme ovplyvniť, ani z večera do rána zmeniť. Žime a vnímajme realitu súčasných podmienok. Je na nás, na všetkých, ako dokážeme túto situáciu zvládnuť,“ doplnil predseda komunistov.

Historik a bývalý poslanec NR SR pripomenul, že teraz bude nevyhnutné zoskupiť všetky sily a sústrediť sa na tento zápas: „Prvoradou našou úlohou je – uvedomiť si svoje postavenie a pripraviť sa na boj so súčasnou kapitalistickou hydrou. K tomu nás zaväzuje odkaz tých, ktorí za komunistické myšlienky a lepší život pre všetkých, obetovali to najcennejšie – svoje životy,“ dodal Jozef Hrdlička.

(alb), zdroj kss.sk, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts