Obhajkyňa prvenstva zo Záhrebu Petra Vlhová dominovala v prvom kole chorvátskeho podujatia

author
1 minute, 6 seconds Read

Petra Vlhová, ktorá obhajuje titul snežnej kráľovnej zo Záhrebu dokázala suverénne vyhrať 1. kolo. V pretekoch, ktoré poznačila nekvalitná trať, ale aj ochorenie COVID-19 a viaceré jazdkyne neštartujú, dokázala jasne dominovať. Ddruhá Mikaela Shiffrinová zaostáva so stratou viac ako pol sekundy.

 

Rodáčka z Liptovského Mikuláša je vo výbornej forme a všetko to smeruje k veľkému cieľu, získať olympijskú medailu z Pekingu. Zostáva dúfať, že forma Petre vydrží, budú ju obchádzať zranenia a v neposlednom rade COVID-19.

 

V druhom kole prvého záhrebského dňa pôjde Vlhová ako posledná, pričom druhé kolo sa začalo už o 16:05 a naživo ho vysiela TV JOJ Šport. Trať je silne znehodnotená, vidieť kúsky blata, lístia, v Záhrebe bolo pri prvom kole podľa medializovaných správ 8 stupňov. Organizátori trať navyše polievali vodou. V druhom kole zatiaľ z troch pretekárok, ktoré už štartovali, dve spadli.

Vlhová je obhajkyňa nielen titulu Snežnej kráľovnej, ale v minulej sezóne sa stala aj najlepšou lyžiarkou sveta a držiteľkou veľkého glóbusu.

(alb), foto ilustračné unsplash.com

Pozrite si aj vyjadrenia tesne po obhajobe celkového prvenstva.

Similar Posts