BLAHA PÍŠE O DÔLEŽITOM LIEKU Z KUBY, KTORÝ JE NA SLOVENSKU ZAKÁZANÝ

author
2 minutes, 2 seconds Read

Poslanec Národnej rady SR Ľuboš Blaha poukázal na ďalší liek, ktorého používanie na Slovensku stopol Štátny úctav pre kontrolu liečiv. Ide o kubánsky liek, ktorý pomáha pacientom po celom svete. „Pred niekoľkými rokmi jej ŠÚKL zastavil iný dôležitý liek a tiež len preto, že bol z nepohodlnej krajiny. Z Kuby,“ napísal Blaha s tým, že ide o slávny liek na diabetickú nohu. „Volá sa Heberprot, používa sa v desiatkach štátov sveta, vrátane Ruska, Mexika, Turecka, Argentíny či Ukrajiny. A zachránil už stovky tisíc pacientov. Napokon – kubánski vedci a lekári patria k najlepším na svete,“ doplnil s tým, že nebyť absencie možnosti liečiť sa ním na Slovensku, jeho už nebohý otec nemusel prísť o nohu.

Kubánski vedci a lekári patria k najlepším na svete.

„V stručnosti – rany na nohe sa vám nehoja a z obyčajného otlaku vám odumrie noha. Z tých zápalov môžete aj umrieť,“ dodal podpredseda strany SMER-SD. „Môj nebohý otec mal diabetickú nohu a z osobnej skúsenosti vám poviem, aké je to zúfalstvo, keď neviete zohnať Heberprot, ktorý vám lekári odporúčajú ako jedinú šancu. Ale Heberprot je zakázaný a leží na sklade… A vášmu otcovi nakoniec musia odrezať nohu…“ vysvetlil Ľuboš Blaha a dodal aj vysvetlenie, ktoré mu bolo poskytnuté. „Keď som sa snažil pýtať, prečo sa na Slovensku nesmie používať Heberprot, tak mi bolo vysvetlené, vraj zomrel 72-ročný pacient na rakovinu prostaty a ŠÚKL nevie vylúčiť, že to nebolo z Heberprotu,“ vysvetlil poslanec NR SR na sociálnej sieti s tým, že v minulosti sa pri snahe liečiť týmto liekom tiež využil práve ŠÚKL. Podľa Blahu je odpudivé, „ak tu niekto rozohral geopolitické hry s ľudským životom“.

Ľuboš Blaha vyzval, aby sa uskutočnili aj tieto dva dvôležité kroky v prospech zdravia ľudí. „Vráťme Slovensku Sputnik, vráťme Slovensku Heberprot, dajme Slovákom ivermektín. A hlavne prestaňme s tou hlúpou nenávisťou voči Rusku či Kube,“ doplnil s dôvetkom, aby sme sa vrátili k zdravému rozumu a k skutočnej vede. (alb), zdroj FB Ľuboš Blaha, foto ilustračná unsplash.com

Similar Posts