Každý človek má bývanie, zdôraznil prezident komunistickej Číny

author
2 minutes, 38 seconds Read

Prezident Čínskej ľudovej republiky Si Ťin-pching v novoročnom príhovore čínskemu ľudu povedal aj o stom výročí Komunistickej strany Číny.

 

Si Ťin-pching hovoril o úspechoch Číny. „Došlo k veľkým udalostiam v Komunistickej strane Číny (KS Číny) a štátu s významom míľnika. Pre dosiahnutie historického cieľa ´druhého stého výročia´ sme zahájili novú cestu k všestrannému budovaniu socialistickej modernej krajiny a práve ideme po ceste k realizácii obrovského vzostupu čínskeho národa,“ povedal s tým, že mnoho sa podarilo v mnohých oblastiach. „Od začiatku do konca tohto roka ste po celý rok tvrdo pracovali a dosiahli ste plodné výsledky v odvetví poľnohospodárstva, v podnikoch, v komunitách, v školách, v nemocniciach, v armáde, vo vedeckých inštitútoch a ďalších. V uplynulom čase sme videli a pocítili odolnú a dynamickú Čínu,“ povedal s tým, že Čína má milých a rešpektovaných ľudí, ktorí prichádzajú s rýchlymi a inovačnými novinkami. Prezident sa vyjadril v súvislosti so 100. Výročím Komunistickej strany Číny s tým, aby sa nezabúdalo na pôvodné poslanie. „Je potrebné nezabúdať na pôvodnú misiu, a tak dospieť ku konečnému výsledku. Budeme naďalej odvážne bojovať a nikdy sa nezastavíme, aby sme nesklamali históriu, nesklamali epochu a nesklamali ľud,“ povedala hlava najľudnatejšej krajiny sveta s dôvetkom, že „veľkolepý vzostup čínskeho národa nemožno realizovať ľahko, ani vo veľmi krátkom čase“. Poznamenal, že sa musí myslieť aj na možno dlhodobé hrozby a riziká „zachovávať strategickú trpezlivosť a mať širokú perspektívu“.

V uplynulom čase sme videli a pocítili odolnú a dynamickú Čínu.

Čínsky prezident zdôraznil, že Komunistickej strane Číny sa podarilo dosiahnuť odstránenie hladu a chudoby. „Po úsilí generácie za generáciou teraz už chudobní ľudia netrpia hladom, majú dostatok odevov, deti chodia do školy, a každý človek má bývanie a zdravotné poistenie. Budovanie všestranne prosperujúcej spoločnosti a likvidácia chudoby sú povinnosťou Komunistickej strany Číny pre ľud, a sú tiež príspevkom pre celý svet,“ dodal Si Ťin-pching s tým, že terajšie úspechy nesmú Čínu uspokojiť.  „Nech spoločne čelíme budúcnosti! Prajem stabilitu krajine a blahobyt ľudu,“ doplnil v príhovore, v ktorom spomenul aj úspešný čínsky zápas proti pandémii a pomoc iným krajinám. „Čína doteraz poskytla dve miliardy dávok vakcín viac ako 120 krajinám a medzinárodným organizáciám. Iba spoločné čelenie ťažkej situácii, zjednotenie a spolupráca môžu napísať novú kapitolu pri budovaní spoločenstva osudu ľudstva.“

Si Ťin-pching spomenul aj životné prostredie a oblasť ľudských práv. Zdôraznil, že si želá prosperitu aj pre Hongkong a Macco v rámci politického hesla „jeden štát dva systémy“.

(alb), foto ilustračná unsplash.com, zdroj: https://dennikiskra.sk/novorocny-prejav-prezidenta-clr/

Pozrite si aj prejav Zuzany Čaputovej.

Similar Posts