V PROGRAME MAJÚ AJ ZOŠTÁTNENIE STRATEGICKÝCH PODNIKOV – ELEKTRÁRNÍ, PLYNÁRNÍ A VODÁRNÍ

author
3 minutes, 48 seconds Read
V parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia 29. februára, kandiduje aj strana Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Na otázky, ktoré sme položili všetkým kandidujúcim stranám, odpovedal aj podpredseda strany a europoslanec Milan Uhrík.
Čo je najväčším ťahákom (lákadlom) vášho programu? (Môžete vymenovať jeden, alebo aj viac).
Ako jediná parlamentná strana máme v programe obnovenie štátnych podnikov na výstavbu diaľnic a bytov. Kým iné strany tému chýbajúcich bytov a dopravnej infraštruktúry buď úplne ignorujú alebo chcú cesty a byty stavať prostredníctvom poskytovania zákaziek súkromným stavebným firmám, my tvrdíme, že je čas obnoviť to, čo kedysi fungovalo – t.j. stavať cesty a byty cez štátne podniky za nákladové ceny s cieľom nie čo najviac na stavbe zarobiť, ale čo najviac ich pre ľudí postaviť. Rovnako máme ako jediná strana v programe zoštátnenie strategických podnikov (elektrární, plynární a vodární).
My tvrdíme, že je čas obnoviť to, čo kedysi fungovalo – t.j. stavať cesty a byty cez štátne podniky za nákladové ceny s cieľom nie čo najviac na stavbe zarobiť, ale čo najviac ich pre ľudí postaviť.
Na čo ste najviac hrdí z opatrení, ktoré ste pre Slovensko presadili v minulosti. (Môžete vymenovať jeden, alebo aj viac).
Na to, že sme pomohli ukončiť neustále zvyšovanie dôchodkového veku a zastropovali sme ho na 64 rokov. Čiže ďalej sa už v budúcnosti zvyšovať nebude. Nie je možné, aby ľudia v 21. storočí museli v civilizovanej krajine robiť do sedemdesiatky. Uvedomujeme si, že aj 64 rokov je na odchod do dôchodku stále dosť veľa a v budúcnosti budeme tlačiť na ďalšie znižovanie tohto veku. Obdobne sme prispeli k odmietnutiu Marakéšskej zmluvy o podpore imigrácie, a tiež stále pretláčame odmietnutie nebezpečného Istanbulského dohovoru.
Akú novinku do predvolebnej kampane ste priniesli? Oslovujete voličov nejakou novou formou? Ak nie, ako najmä voličov oslovujete?
Preferujeme najmä osobný kontakt s občanmi a robíme veľké množstvo stretnutí. Žiaľ, mnohé z nich nám chodia narúšať agresívni liberáli, ktorí si tak vybíjajú vlastnú frustráciu.
Čo robíte pre oslovenie voličov, ktorí voliť už nechodia? Čím ich chcete zmobilizovať?
Snažíme sa ich presvedčiť, aby neboli ľahostajní, pretože politika ovplyvňuje aj ich životy – to, ako dlho musia pracovať, koľko zarábajú či ako sa o nich postarajú lekári v nemocnici. Ľudová strana Naše Slovensko je jediná parlamentná strana, ktorá nie je namočená v žiadnych kauzách s Kočnerom, v Gorile, ani v inej korupcii. Jednoducho, snažíme sa byť tou pozitívnou zmenou, na ktorú poctiví ľudia tak dlho čakajú.
Snažíme sa ich presvedčiť, aby neboli ľahostajní, pretože politika ovplyvňuje aj ich životy.
Stretávate sa určite počas kampane s množstvom nahnevaných voličov. Zapisujete si niekam všetky ich postrehy a pretavíte ich v budúcnosti do navrhovaných riešení?
Samozrejme, sme ľudová strana, čiže sa sústredíme prioritne na problémy bežných ľudí.
Čo hovoríte na trend súčasnej bulvarizácie politiky, keď strany predkladajú voličom často len pár hesiel, max. 3-4 slová na billbord, vedomí si toho, že voliči sú znechutení a nič siahodlhé sa im čítať nechce?
Žiaľ, nie je to fenomén nielen politiky, ale celkovo kultúry a spoločenského života. Ľudia už nečítajú knihy, ale len krátke správy a niektorí dokonca len nadpisy. Už nepozerajú celé diskusie, ale len kratučké videá na sociálnych sieťach. Všetko sa až príliš zrýchlilo a tým pádom sa ide len po povrchu. Nie je to tak správne.
Ľudia už nečítajú knihy, ale len krátke správy a niektorí dokonca len nadpisy.
Pripravujete sa v strane aj na možný scenár patovej situácie, keď po voľbách 29. 2. nikto nedokáže získať väčšinu a budú predčasné voľby? 
Áno, je to jeden z možných scenárov povolebného vývoja. Ak nastane, pôjdeme opäť naplno do ďalších volieb.
(alb), foto: http://www.naseslovensko.net/wp-content/uploads/2020/02/noviny-lsns-2020-02.pdf 

Similar Posts