NAJLEPŠÍM RUSOM BOL DVOJGÓLOVÝ YEGOR ZAMULA. ALE ČESKO VS. RUSKO 4:3

author
1 minute, 2 seconds Read

Yegor Zamula, 19-ročný ruský hokejový obranca, zohral výborné stretnutie na úvod šampionátu dvadsiatok. No ani výborný výkon obrancu klubu WHL Calgary Hitmen, ktorého práva vlastní Philadelphia Flyers, nezabránil prehre „Zbornej komandy“.

Veľké prekvapenie sa udialo v úvode juniorských majstrovstiev sveta, ktoré sa konajú v Třinci a Ostrave. Domáca reprezentácia prekvapujúco porazila jedného z favoritov na zisk majstrovského titulu – ruskú „Zbornú“.

Najlepším hráčov Rusov bol Yegor Zamula z organizácie Philadelphie Flyers. Bývalý hokejista Traktoru Chelyabinsk a Metallurgu Magnitogorsk dával gól na 2:1 v 11. minúte a v uprostred zápasu (27. min) vyrovnával na 3:3.

Českým hokejistom sa však napriek výbornému zápasu, ktorý zohral Yegor Zamula, podaril husársky kúsok, keď v otváracom zápase obrali mladý „Červený stroj“ o všetky body. V 38. min rozhodol o výhre Čechov Jeník. Práve s talentovanými mladými hokejistami z Ruskej federácie sme 23. decembra prehrali v Žiline v prípravnom zápase 1:9.

Foto M. Albert a Nicole Blankenship.

 

Zdroj informácií o skóre a autoroch gólov: https://www.sport.cz/hokej/u20-ms-hokej/clanek/1175647-ceska-senzace-hokejiste-porazili-na-uvod-ms-silne-rusko.html

Similar Posts