AMERIČAN WILLIAMS O TOM, ČO SA STALO S BYSTRICOU PO LEGENDÁRNEJ PREHRE V BUDAPEŠTI. DNES MAJSTRI SLOVENSKA ŤAHAJÚ SÉRIU 8 VÍŤAZSTIEV

author
1 minute, 19 seconds Read

Po zápase s Nitrou (3:2 pp) ťahajú banskobystrickí hokejisti sériu už 8 víťazstiev a v tabuľke im už patrí 3. miesto so stratou iba troch bodov na vedúce Košice, pričom majú zápas k dobru. Začiatok sezóny síce zverencom kanadského trénera Dana Cemana nevyšiel, pamätná je najmä zahanbujúca prehra v Budapešti 0:4, ale koniec novembra a začiatok decembra získali majstri Slovenska dobrú formu.

Čo sa však muselo s tímom okolo kapitána Surového stať po legendárnej prehre v Budapešti, aby sa postupne zmobilizovali a začali podávať solídnejšie výkony s lepšími výsledkami? Odvtedy sa síce zaknihovali aj mnohé prehry, ale už žiadna taká zahanbujúca, ako v metropole našich južných susedov. Podľa brankára HC´05 Banská Bystrica v budapeštianskej mestskej časti Újbuda absentovala sústredenosť. „V Budapešti sme neboli pripravení a koncentrovaní a z toho sme sa poučili. A to sme ukázali aj v dnešnej prvej tretine,“ povedal Stephon Williams po zápase s Nitrou 6:5 tesne po dueli s Maďarmi. Podľa rodáka z Aljašky je dôležité sústrediť sa celý zápas a nevypustiť ani minútu. „A teraz musíme najväčšiu dávku vloženú do tímovej hry odviesť po celých šesťdesiatich minút. A to bude aj hlavným cieľom pre ďalší zápas. A ideme ďalej,“ uzavrel 25-ročný gólman.

(alb), foto autor, preklad Nicole Blankenship

Similar Posts