ZADRŽALI DAŇA A VASKÉHO. ZAJTRA ZATYKAČ PRE BLAHU?

author
4 minutes, 10 seconds Read

Ako informovali Aktuality.sk Rudolfa Vaskeho a Martina Daňa dnes zadržala Národná kriminálna agentúra. KOMENTÁR

Piatok trinásteho nebol šťastným pre novinárov Rudolfa Vaského a Martina Daňa. Mainstremovým médiám títo novinári prekážajú pre to, že pomenúvajú veci inak, než ich vidia oni sami. Môžeme polemizovať nad spôsobom ako to robia, ale niekedy je dôležitejší obsah pred formou. Rudolf Vaský už dlhodobo upozorňuje na to, že na Slovensku sa pácha genocída. Deje sa to na základe nechávania mnohých ľudí v takých životných podmienkach, že to vedie k ich postupnému umieraniu.

Rudolf Vaský už dlhodobo upozorňuje na to, že na Slovensku sa pácha genocída.

Polícia nekonkretizovala, prečo sú Vasky s Daňom zadržaní. Mainstreamové médiá sa tešia, medzi riadkami je cítiť ich radosť, a pridávajú ďalšie z hriechov skutočne odvážnych mužov. Podľa denníka SME sú podozriví z násilnej trestnej činnosti. Pravdepodobne ide o údajné vyhrážanie sa usmrtením roxorovými tyčami, čo však podľa Daňa je myslené v kontexte irónie a satiry. Daňo sa mal podľa mainstreamových médií dopustiť aj daňových trestných činov. V slušnej spoločnosti však má platiť prezumpcia neviny a nie odsudzovanie ešte pred rozhodnutím súdu.
Naozaj sa nielen zvolebnieva, ale dokončujú sa posledné kroky k zavedeniu, ako hovorí bývalý predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin, diktatúry dovoleného slova? Vlastne tá je už nielen podľa Harabina zavedená. Každý, kto nehovorí presne to, čo dovoľuje mainstream, je považovaný za nepriateľa. Pred pár dňami to bol Tibor Eliot Rostas, šéfredaktor mesačníka Zem&Vek, ktorý bol mediálne dávaný na pranier, ešte pred rozsudkom. Nehovoriac o tom, že je súdený za citovanie národných dejateľov. Živé je aj trestné oznámenie na Roberta Fica za jeho video o Mazurekovi.

Naozaj sa nielen zvolebnieva, ale dokončujú sa posledné kroky k zavedeniu, ako hovorí bývalý predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin, diktatúry dovoleného slova?

A v ostatnej dobe sa čoraz častejšie hovorí o poslancovi parlamentu Ľubošovi Blahovi, ktorý si tiež nedáva servítku pred ústa a hovorí veci, ktoré sa mainstreamu nepáčia. Písalo sa o tom, ako by už nemal prednášať na Slovenskej akadémii vied. V blízkej dobe, vzhľadom na aktuálnu sériu honu na čarodejnice za vyslovenie názoru, môžeme očakávať aj trestné stíhanie Blahu. Podotýkam, že v demokracii, kde má byť právo na vyjadrenie názorov posvätným. No, evidentne je aj hra na slobodu prejavu len hrou, lebo reálne patrí diktatúra dovolených slov. Ak niekto povie niečo iné, je prenasledovaný. Nech polícia všetko prešetrí, nech je Daňo odsúdený, ak spáchal daňový zločin, ale rovnaký prístup nech je aj k exprezidentovi Andrejovi Kiskovi. Hra na slobodu, tak, ako je hra na slobodné voľby. Ktoré slobodné nie sú a už len konštatovanie, že občan musí byť na kandidačnej listine nejakej strany a že strana musí vložiť kauciu 17-tisíc eur, je v rozpore s ústavným pasívnym volebným právom, kde je jasne v Ústave SR napísané, kto môže kandidovať…

V blízkej dobe, vzhľadom na aktuálnu sériu honu na čarodejnice za vyslovenie názoru, môžeme očakávať aj trestné stíhanie Blahu. Podotýkam, že v demokracii, kde má byť právo na vyjadrenie názorov posvätným. No, evidentne je aj hra na slobodu prejavu len hrou, lebo reálne patrí diktatúra dovolených slov.

Každopádne, slobodne vyjadrujem presvedčenie, že aj zadržanie Daňa s Vaskym slúži na vyplašenie a odstrašenie tých, čo si dovolia premýšľať slobodne, ba dokonca si to dovolia v „slobodnej“ spoločnosti ešte aj slobodne publikovať. Takto to v blízkej dobe bude pravdepodobne aj s Blahom. Za jeho novú knihu statusov, v ktorých je to jeden úder systému za druhým. Systém netoleruje, keď má niekto iný názor. Systém netoleruje slobodu. Potvrdzujú to aj udalosti ostatných dní.
A, aby som nezabudol. Predseda KDH Alijz Hlina v minulosti tiež povedal, to, čo hovorí Rudolf Vaský, že tu prebieha genocída národa. Povedal to síce opatrne, bojazlivo, s použitým slova „možno“, ale povedal.

(alb)

Zdroj:
https://www.aktuality.sk/clanok/748997/martina-dana-a-rudolfa-vaskyho-zadrzala-naka/?utm_source=azet.sk&utm_medium=magaziny-top&utm_content=clanok2&utm_campaign=HP-new2
https://domov.sme.sk/c/22282898/naka-zadrzala-dana-a-vaskeho.html?ref=njct

Similar Posts