CORBYNA ZABILO SLNIEČKARSTVO, NIE RADIKÁLNE SOCIALISTICKÝ EKONOMICKÝ PROGRAM, HODNOTÍ BLAHA PREHRU LABOURISTOV, KTORÍ SĽUBOVALI AJ ZNÁRODŇOVANIE A VZNIK DRUŽSTIEV

author
1
1 minute, 56 seconds Read

Poslanec NR SR Ľuboš Blaha komentuje včerajšie predčasné parlamentné voľby vo Veľkej Británii a prehru Labouristickej strany aj takto: „Ekonomický program Jeremy Corbyna považujem za výborný – znárodňovanie, družstvá, sociálny štát, štátne zásahy do ekonomiky,“ napísal na svojom facebooku s tým, že problém je podľa neho v adresnosti programu.

„Corbyn sa snažil ekonomický ľavicový program pretlačiť u slniečkarskeho voliča. Labouristi sa vykašľali na robotníkov zo severoanglických miest a liberálnymi a multikulturalistickými sprostosťami sa snažili nalákať mladých inťošov z Londýna,“ napísal Blaha na svojom ostro sledovanom facebooku s tým, že Labour party sa musí vrátiť k robotníkom. „Píšem o tom do hĺbky v knihe Antiglobalista – ak sa ľavica odtrhne od pracujúcich ľudí, vždy bude prehrávať.“

Ekonomický program Jeremy Corbyna považujem za výborný – znárodňovanie, družstvá, sociálny štát, štátne zásahy do ekonomiky.

Podľa autora viacerých kníh, vrátane nedávno vydanej knihy Nové statusy Ľuboša Blahu: Slniečkam s láskou (2019), Labouristi zbabrali aj tému Brexitu. „V kľúčovej téme kampane – v otázke Brexitu – Labouristi nedokázali sformulovať, čo vlastne chcú. Vyzeralo to, ako by chceli brexit zvrátiť a to bola osudová chyba. Boli to predsa ich tradiční voliči, a teda chudobnejší ľudia z robotníckych častí Anglicka, ktorí rozhodli o tom, že Británia má odísť z únie. A boli to bankári z Londýna, ktorí prskali a chceli odchodu zabrániť,“ napísal Blaha a dodal, že britská ľavicová strana nemá plakať nad prehrou, ale sa poučiť. „A čo tak sa radšej poučiť a snažiť sa niekedy aj vyhrať, súdruhovia? Vy predsa vo voľbách nepresviedčate profesora z katedry filológie, ale robotníka z továrne, tak sa nehrajte na baletky, keď robíte terén!“ dodal radikálny politológ a politik s tým, že musia nevyhnutne odhodiť liberalizmus, ak chcú víťaziť.

(alb), zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2483804095191488?__tn__=K-R

Foto koláž print screenov: https://labour.org.uk/

Similar Posts

Comments

Comments are closed.