DOKÁŽE „SLOVENKA“ BENCICOVÁ NAPODOBNIŤ CIBULKOVÚ? ALEBO TURNAJ MAJSTERIEK OVLÁDNE ANDREESCUOVÁ

author
2 minutes, 0 seconds Read

V čínskom Šen-čene sa dnes začína turnaj tenisových majsteriek Podľa CNN je Bianca Andreescuová momentálne v takej forme, že nevie prehrať zápas. Aj preto patrí k najväčším favoritkám. Kraľuje aj tipérskemu rebríčku v počte získaných bodov za ostatné obdobie. Aj keď v rebríčku WTA je až štvrtá, aktuálna forma je vynikajúca. Podarí sa jej prvýkrát zvíťaziť aj na turnaji majsteriek, v ktorom v roku 2016 dominovala tiež nečakaná víťazka – Slovenka Dominika Cibulková?

Kanaďanka Bianca Vanessa Andreescuová, nečakaná víťazka US Open v New Yorku, čo sa jej podarilo ako pätnástej nasadenej, a tiež nečakaná svetová jednotka, ktorou je 23-ročná Austrálčanka Ashleigh Bartyová. Tenisový svet sa mení. Dnes sú na čele pomerne neznáme mená – svetovou jedničkou je Ashleigh Barty. Za ňou nasleduje Češka Karolina Plíšková, treťou je Japonka Naomi Osaka. Kanadská majsterka posledného US Open Bianca Vanessa Andreescu je na štvrtej priečke.

Podľa CNN je Bianca Andreescuová momentálne v takej forme, že nevie prehrať zápas.

Na turnaji majsteriek sa predstavia aj piata Rumunka Simona Halepová, šiesta Češka Petra Kvitová, Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová a napokon aj Ukrajinka Elina Svitolinová. Slováci budú pravdepodobne najviac fandiť práve Bencicovej, ale aj Češkám Kvitovej a Plíškovej.

Mimochodom Slovenky z prvej stovky vypadávajú, nedávno sa k takým priradila aj Magdaléna Rybáriková. Češkám sa, naopak darí a v prvej päťdesiatke, kde nie je žiadna Slovenka, je až 5 hráčok spoza rieky Moravy. Najvyššie umiestnenou Slovenkou rebríčka je na 52. mieste Viktória Kužmová. V prvej stovke je teda spolu 8 Češiek a iba jediná Slovenka. Na 133. priečke je Anna Karolína Schmiedlová, na 170. mieste Rebecca Šramková, 171. Kristína Kučová a 174. Magdaléna Rybáriková a 184. Jana Čepelová. Dominika Cibulková, ktorá pred pár rokmi bola vo svetovej desiatke a vyhrala turnaj majsteriek, je dnes na 311. mieste svetového rebríčka.

V rebríčku tiperov je medzi najziskovejšou Bianca Vanessa Andreescuová, ktorá aj preto patrí k najväčším favoritkám turnaja majsteriek.

(alb), zdroje https://www.tenisportal.cz/zebricky/wta-zeny/?page=1
https://sport.sme.sk/c/22242860/preview-wta-turnaj-majsteriek-sen-cen-2019-tenis.html
Foto: ilustračné pixnio.com

Similar Posts