OČAKÁVAM, ŽE TO BUDE VYROVNANÝ ZÁPAS, MOŽNO O JEDNOM GÓLE, MYSLÍ SI JOZEF-ŠIMON TURÍK O ZÁPASE S POĽSKOM

author
2 minutes, 47 seconds Read
Jozef-Šimon Turík pôsobil ako futbalista v Michalovciach i Košiciach. Portálu KĽÚČ OD… odpovedal na otázky o európskom futbalovom šampionáte a prezradil aj tímy, ktoré bude okrem Slovákov špeciálne sledovať.
Štartujú ME vo futbale. Ako sa Vám pozdáva skupina, v ktorej budú naši futbalisti hrať? Je postup z nej reálny?
V prvom rade, musím povedať že som sa na nich veľmi tešil, kedže sme na nich museli čakať o rok viac. Na majstrovstvách Európy je každá skupina náročná, no myslím si, že postúpiť môžme. Ako sme videli v minulosti, keď už sa na veľký turnaj dostaneme, vieme zahrať naozaj dobre a ja verím, že sa nám to podarí aj teraz. Samozrejme bude dôležité ako zvládneme zápasy hlavne s Poľskom a Švédskom.
Ako sme videli v minulosti, keď už sa na veľký turnaj dostaneme, vieme zahrať naozaj dobre a ja verím, že sa nám to podarí aj teraz.
Možno práve prvý zápas proti Poľsku bude  kľúčový pre možný postup zo skupiny. Čo v ňom bude najdôležitejšie?
Určite ubránenie Roberta Lewandowskeho, no dôležité bude aj to ako sa presadíme vpredu. Očakávam, že to bude vyrovnaný zápas, možno o jednom góle. Ideálne by bolo skórovať hneď na začiatku, potom by to pre Poliakov bolo o to ťažšie.
Ako si spomínate na ten legendárny zápas v Chorzove, kde sme na snehu porazili Poliakov a postúpili na MS?
Bolo to už dosť dávno, takže len tak matne. Ale asi ako všetci, loptu nebolo poriadne ani vidno, zo zápasu som veľa nemal, no o to viac sme sa z toho všetci tešili.
Ktorým tímom okrem Slovenska budete fandiť a prečo?
Odmala som fandil Angličanom, čiže určite im, ale taktiež je mi momentálne sympatická hra Talianov a musím povedať, že aj Španielom, aj keď sú práve oni v skupine s nami.
Odmala som fandil Angličanom.
Na ktorý z predchádzajúcich ME si najviac spomínate a prečo? 
Najviac asi na ME 2012, keď nie len európskemu, ale aj svetovému futbalu kraľovali Španieli. V tej dobe hrali podľa môjho názoru ich najlepší futbal a taktiež si spomínam na fantastické výkony Andresa Iniestu, ktorý bol aj najlepším hráčom turnaja.
Hokejové MS poznačil Covid, bubliny a všetko s tým spojené, zaznamenali sme preto divoké výsledky. Očakávate výbuchy favoritov a prekvapenia odpisovaných aj na tomto futbalovom podujatí?
Futbal je krásny aj preto, že aj outsider môže poraziť favorita a nezáleží na tom, aké situácie sa diali pred tým. Určite sa aj na týchto majstrovstvách dočkáme pár prekvapení a ja dúfam, že jedným z prekvapení budeme aj my a zaznamenáme nejaký úspech, ktorý si naši hráči určite zaslúžia.
Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com a FB Jozefa-Šimona Túrika

Similar Posts