CASON HOHMANN SA VRÁTIL DO BANSKEJ BYSTRICE, KTORÚ POVAŽUJE ZA DRUHÝ DOMOV

author
3 minutes, 12 seconds Read

V zápase Banskej Bystrice s Popradom si staronový dres Baranov obliekol americký útočník CASON HOHMANN a ukázal svoju silu napriek tomu, že je po návrate je v mužstve Dana Cemana len 3 dni, bolo vidieť, že je to šikovný a vytrvalý bojovník – presne taký, aký nesmel chýbať v skladačke výberu ešte Vladimíra Országha, s ktorým Banskobystričania vyhrali svoj druhý titul v poradí. Ten tretí Cason nezažil, keďže prestúpil do druholigového švajčiarskeho Oltenu, ale o to viac sa teší na obhajobu a zisť štvrtého pre Baranov.

Hoci si Hohmann nezahral od apríla a povedal nám, že sa necítil ešte na ľade úplne optimálne, tak z hráča, ktorý si tentokrát na zadnú stranu dresu dal po čísle 57 vyšiť číslo 15, bolo cítiť veľké sebavedomie, bol nebezpečný, v súbojoch neúnavný a vytrvalý. Dokonca v zápase s kamzíkmi zaznamenal aj gól. Už pri prvých kontaktoch s pukom si rodák z Texasu vyslúžil veľké ovácie publika. Nasledovalo, samozrejme, skandovanie jeho mena po góle a dobre mu urobila aj záverečná „vyvolávačka“ zo strany domáceho kotla, ktorý nedovolil staronovému útočníkovi odísť z ľadu spoločne s tímom, ale musel ešte čo-to predviesť. Po tom, ako z hrdiel približne 2000 fanúšikov znelo Cason Hohmann, Cason Hohmann, sa musela 26-ročná hviezda predviesť ešte nejakým tým oslavným „kolečkom“.

Netajil, že Bystricu považuje za svoj druhý domov.

Majster Slovenska z roku 2018, ktorý si v kariére zahral aj AHL za Rochester Americans, netajil, že do Banskej Bystrice ho to veľmi lákalo naspäť. A tak, napriek tomu, že ako nám prezradil, mal aj ďalšie ponuky, neváhal a do mesta pod Urpínom sa vrátil. Netajil, že Bystricu považuje za svoj druhý domov. Zažil s ňou úžasné oslavy majstrovského titulu a tie slovenské majú svoje špecifické čaro. Nejeden zo zámorských hráčov Banskej Bystrice sa priznali, že sa tu cítia ako veľké hviezdy, lebo fanúšikovia v meste už trojnásobných majstrov Slovenska sú vynikajúci a svoje zahraničné akvizície si veľmi vážia – na rozdiel od emočne chladnejších krajín, kde ten hokej ľudí až tak neberie. Cason Hohmann nám v rozhovore povedal, že sa po návrate ešte nestihol úplne „okukať“, spoznáva sa s novým tímom, predsa len od jeho prvého titulu už nejaké tie litre vody Hronom pretiekli. A tak, hoci verí v ďalší banskobystrický titul, potrebuje vidieť aj ďalšie tímy, medzi ktorými je Slovan Bratislava, staronový účastník súťaže, ktorý v predchádzajúcich sezónach pôsobil v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige a považuje ho za silného súpera Bystričanov v boji o titul.
Webová stránka banskobystrických Baranov po príchode staronovej tváre do mesta pod Urpínom napísala: Vitaj doma, Cason. A vidí to tak aj Hohmann, že to už v Bystrici považuje za svoj druhý domov. Netajil, že hokejovo sa cíti sebavedomo a bolo to cítiť aj na ľade, hoci priznal, že ešte to vzhľadom ku krátkemu času na aklimatizáciu s novým tímom, nebol úplne optimálny výkon z jeho strany, tá srdnatosť a bojovnosť tak proste už boli. Banskobystrickí fanúšikovia, ale aj celá Tipsport liga sa môže tešiť na výkony autora 47 kanadských bodov v sezóne 2007-2018 za 15 gólov a 32 asistencií (a 2+8 v play-off).

M. Albert, foto autor

Similar Posts