FAKT PARÁDA, POVEDAL ÚTOČNÍK PHILADELPHIE JAKUB VORÁČEK PO PRAŽSKOM OTVORENOM TRÉNINGU

author
1 minute, 57 seconds Read

Webová stránka Chicaga Blackhawks priniesla fotografiu Mariána Hossu v šatni Chicaga a informáciu o tom, že akýmsi buddy ich tímu v Prahe bude niekdajší skvelý hokejista tohto klubu Marián Hossa, ktorý musel úspešnú kariéru ukončiť kvôli exému. Pre tím Philadelphie Flyers takýmto sprievodcom bude hviezdny český útočník letcov – rodák z Kladna – Jakub Voráček. Hráč nosiaci na drese číslo 93 bol nadšený z možnosti trénovať v Prahe pred takmer vypredaným hľadiskom.

Oficiálny bulletin „výjazdového“ zápasu Global series medzi Philadelphiou a Chicagom, čo je mimochodom repríza finále z roku 2010, sa opýtala Voráčka na túto pozíciu počas pražského duelu. Podľa neho sa spoluhráči sa na prechádzky čarovnými uličkami tešia. „Veľa ich tu bolo už na majstrovstvách sveta 2015, Praha im učarovala. Tí, ktorí tu neboli, sa tešia. A tí, ktorí tu už boli, sa tešia dvakrát toľko,“ povedal „Vory“ pre oficiálny bulletin s tým, že dôležité bude vysporiadať sa s cestovaním a časovým posunom, ale priestor na aklimatizáciu bol týždeň.

Praha im učarovala.

Voráček sa na podujatie veľmi teší a verí, že hokej v podaní Philadelphie sa im v beznádejne preplnenej O2 aréne bude dnes páči. „My sme s Chicagom vždy hrali krásny otvorený hokej, tak verím, že to tak bude aj v Prahe,“ povedal výborný útočník, ktorý si v NHL zahral aj v drese Columbusu. Na možnosť vidieť v Prahe tréning špičkových hokejových organizácií merali cestu mnohí priaznivci hokeja, ktorí si za tréning zaplatili približne 15 eur. V hľadisku bolo vidieť aj množstvo detí oblečených v dresoch svojich materských klubov. Možnosť, že si ľudia mohli pozrieť tréning, sa veľmi páčila aj Voráčkovi. „Nečakáte, že na tréning dorazí toľko ľudí. Fakt paráda,“ povedal pre sport.cz majster sveta z roku 2010.

(alb), foto autor

Zdroje:
https://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/1149522-tohle-jsme-jeste-nezazili-hokejiste-philadelphie-zustali-v-praze-v-soku-voracek-byl-nadseny.html
a bulletin Global series, MAFRA a NHL, Global series, Czech republic, 2019, s. 15

Similar Posts