BANSKOBYSTRIČANIA SA POKÚSIA O MAJSTROVSKÝ HETRIK, PROTI BUDE ODHODLANÝ STĹP MENOM CORGOŇ – BARANI HO ZBÚRALI 14-KRÁT ZA SEBOU

author
2 minutes, 40 seconds Read

Banská Bystrica sa pokúsi už tretíkrát za sebou získať titul majstrov Slovenska. Už dnes na domácom ľade na Hronskom Predmestí sa tím Dana Cemana pokúsi získať prvý z potrebného počtu štyroch víťazstiev. Napriek tomu, že Banská Bystrica je ako úradujúci šampión favoritom a aj napriek tomu, že drží sériu 14 vyhraných zápasov v rade práve pred Nitrov, z medializovaných informácií cítiť, že Faille, Asselin, Selleck a spol. cítia pred zápoleniami so zverencami Antonína Stavjaňu rešpekt a pokoru.

Dôležité bude nemyslieť na číslo 14 ako kód k zisku 3. majstrovského titulu. Finále sa totiž hrá len raz za rok, pričom séria 14 výhier Bystrice v rade sa rodila dlhší čas. Zverenci kanadského kouča tiež nesmú podceniť situáciu ani v tíme Nitry. Medializované správy o tom, že majú veľa hráčov zranených, môžu Banskobystričanov demobilizovať. Podvedome môžu poľaviť. A práve takéto ustúpenie z maximálnej hry ich môže stáť titul. Ďalším plusom pre Bystricu je fakt, že hrali v play-off menej zápasov a oddychujú už oveľa dlhšie ako zraneniami a ťažkými duelmi trápená Nitra. Mínusom pre hokejistov spod Urpína však môže byť práve to, že mohli vyjsť zo zápasového rytmu. Tréneri sa im nepochybne počas tréningov snažili robiť simulované zápasy, ale tréningové duely jednotlivých pätiek proti sebe, to nie je úplne to pravé orechové pre zápasový rytmus. Navyše stĺp zomknutosti Corgoňov sa ukázal silný napriek tomu, že ho podopiera omnoho menej hráčov. Majster stavby tímu Nitry – Antonín Stavjaňa – do tohto stĺpu zrejme prilial, tak ako niekedy Karel IV. do stĺpov na Karlovom moste, aj záhadný silný „emulgátor“. Tým nitrianskym spájadlom je tímový duch, ktorý produkuje zázračnú nezlomnosť. Veď vyhrať rozhodujúci siedmy duel na ľade favorizovaného Zvolena, najmä po spackanom 6. zápase, bolo veľké umenie.

Dôležité bude nemyslieť na číslo 14 ako kód k zisku 3. majstrovského titulu. Finále sa totiž hrá len raz za rok, pričom séria 14 výhier Bystrice v rade sa rodila dlhší čas.

Finálová séria sa začína dnes 9.4. Na ľade Banskej Bystrice sa odohrajú dva duely, následne sa séria presunie pod Zobor. Finále sa hrá na 4 víťazné zápasy. Banská Bystrica ťahá aj ďalšiu významnú sériu. Vo finále sa predstaví už piatykrát za sebou. Kým prvé dve účasti sa skončili striebornými medailami po porážke od Košíc a o rok neskôr práve od Nitry, od roku 2017, keď zdolali vo finále práve Nitru už ťahajú sériu dvoch majstrovských titulov. Ten ostatný dovŕšili zverenci vtedajšieho trénera Országha v náročnej 7-zápasovej sérii s Trenčínom.

(alb), foto autor a koláž KĽÚČ OD…

Similar Posts