BLAHA „CHRLI DRAČÍ OHEŇ“: PRIAMO V ČÍNE „UPÁLIL“ ČAPUTOVÚ

author
1
2 minutes, 47 seconds Read

Tak toto sa len tak nevidí. Poslanec NR SR Ľuboš Blaha, ktorý sa netají obdivom Che Guevaru, takpovediac v priamom prenose „zastrelil“ Čaputovú za to, že kritizovala porušovanie ľudských práv v Číne. V komunistickej krajine je na návšteve parlamentná delegácia na čele s Blahom a ďalšími poslancami SMER-u. Status, ktorým Blaha umlčal liberálnu opozíciu, budú slniečkári ešte dlho rozdýchavať.

Blaha tvrdí, že nie je pravda, čo sa o Číne hovorí. Naopak, tvrdí, že nie je chudobná, nie je zaostalá a v Tibete neutláča ľudské práva. V tibetskom vlaku si spolu s Jariabkom a Gogom zaspievali „Na Kráľovej holi“, pri čom ich natáčala čínska televízia so stovkami miliónmi divákov. Vo svojom ostro sledovanom statuse, ktorý len za 2 hodiny získal viac ako tisíc lajkov, napísal aj to, že Čína si s západnými kapitalistami vytiera zadok. Vydáva svedectvo o tom, akú kvalitnú infraštruktúru majú a ako tunajší komunistický režim vybudoval z niekedy skutočne zaostalej a chudobnej krajiny silnú mocnosť, kde je všetko moderné, pokrokové a úspešné. Odkazuje liberálnym médiám, aby sa do ČĽR prišli pozrieť a urobili si o tom sami názor. Pokiaľ ide o Tibet, tvrdí, že tam k žiadnemu porušovaniu ľudských práv nedochádza a miestni obyvatelia by všetkých, ktorí to tvrdia, vysmiali.

Dokumentoval to aj faktom, že na vlastné oči videl, ako čínska televízia robila reportáž o tibetských zvykoch. Blaha upozorňuje, že aj nedávne stretnutie čínskeho a ruského prezidenta svetu ukazuje, že skutočná budúcnosť nepatrí západu, ale čínsko-ruskému spojenectvu. Liberálom Blaha pomyselne odkazuje, že ich kritika Čínskej ľudovej republiky je úplne „mimo mísu“, čoho svedkami sme boli aj pri stretnutí Čaputovej s čínskym ministrom, ktorého kritizovala za pošliapavanie ľudských práv. „Útočia na Čínu kvôli Taiwanu, ktorý je čínskym územím, obývaným Číňanmi, ktorý pred 70 rokmi svojvoľne ukradla americká armáda a odvtedy ho okupuje – a my sa tvárime, že Číňania sú tí zlí, lebo chcú späť svoje územie… Absurdné!“ píše Blaha v ostro sledovanom statuse, pričom z Číny ich poslal viacero.

Slovensko podľa poslanca NR SR musí mať s Čínou dobré vzťahy. „V tomto duchu sa niesol aj môj rozhovor s čínskou televíziou CCTV na ceste vlakom z Lhasy do Shikatse. Vyjadril som hlboké uznanie Komunistickej strane Číny za všetok ten pokrok, ktorý doniesla do Tibetu. A ten pokrok nevidí len ten, kto ho nechce vidieť,“ povedal s tým, že v najľudnatejšej krajine sveta robili reklamu Slovensku, zametali Čaputovej kritiku voči Číne aj tým, že spolu s Dušanom Jarjabkom hovorili o Slovensku ako o mierumilovnom národe, ktorý druhým nevnucuje svoju cestu, tak, ako to robila naša prezidentka. „A Čína si zaslúži úctu. Hovorili sme o priateľstve medzi našimi národmi – nehovoríme tou istou rečou, ale napriek tomu nás dokáže spájať naša hudba a kultúra,“ uzatvára Ľuboš Blaha.
(alb)

Zdroj: FB Ľuboša Blahu https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2383240978581134?__tn__=K-R

Ilustračná fotografia: Pixnio.com

Similar Posts