KAŽDÉHO UISŤUJEM, ŽE SOM NEPORUŠIL A UŽ TERAZ SA TEŠÍM NA ĎALŠÍ SÚDNY SPOR, REAGUJE HARABIN NA OBVINENIE, ŽE PORUŠOVAL REŽIM SVOJEJ „PÉENKY“

author
3 minutes, 7 seconds Read

„Dobrý večer aj pre pani Prušovú a Denník N. Už som práceschopný od pondelka. A že som statočný pacient, lebo namiesto päťmesačnej práceneschopnosti s touto diagnózou, ktorá je u mňa predpokladaná, aj u všetkých iných, ja som statočne cvičil, chodil na rehabilitácie a aj intenzívne využíval povolený režim vychádzok, tak som sa dopracoval k takému výsledku, že skôr ako po dvoch mesiacoch už nastupujem do práce. Chvála Bohu. Ortopéd mi povedal, že mám lepšie výsledky ako tí, ktorí sú už 4 mesiace po operácii,“ takto uviedol najnovšiu reláciu S Harabinom o práve na Slobodnom vysielači sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin, ktorý bol po operácii kolena práceneschopný.

Denník N priniesol správu, že Harabin údajne porušoval režim PN a hovorca Sociálnej poisťovne pre denník povedal, že „posudkový lekár Sociálnej poisťovne skontroluje dodržiavanie jeho liečebného režimu“. Sudca Najvyššieho súdu však porušenie PN vylučuje. „Pani Prušová cez Denník N šíri také veci, že porušujem režim PN a robím si kampaň. Nie. Ja som dôsledne využíval režim vychádzok a počas týchto vychádzok som sa stretával s ľuďmi, ktorí sa so mnou chceli stretnúť a chceli, aby som prezentoval knihu Súdnosť. To je všetko,“ povedal pre Slobodný vysielač s tým, že je to snaha o nájdenie témy na jeho diskreditáciu, keďže doteraz žiadnu nenašli.

Ja som dôsledne využíval režim vychádzok a počas týchto vychádzok som sa stretával s ľuďmi, ktorí sa so mnou chceli stretnúť a chceli, aby som prezentoval knihu Súdnosť. To je všetko. Každého uisťujem, že som neporušil.

„A z toho, keďže vidíte, že nemajú nič na Harabina, tak si teraz vymýšľajú otázku, že či som porušil režim PN. To je najväčší problém na Slovensku. Nie miliardy, nie rušenie nemocnice vo Svidníku, nie globálny pakt a velezrada tandemu Kiska – Lajčák,“ povedal bývalý podpredseda vlády a minister spravodlivosti. „Každého uisťujem, že som neporušil a už sa teraz teším na ďalší súdny spor a prípadne aj na konfrontáciu s tou pani z Najvyššieho súdu. Tá bude mať tendenciu. Lebo tá sa riadi podľa politikov, podľa mimovládok a podľa denníka N,“ reagoval aj na pravdepodobné disciplinárne podanie voči nemu.

Bývalý predseda Najvyššieho súdu a Súdnej rady doteraz všetkých 14 disciplinárnych konaní vyhral. Jedno z nich bolo za to, že mal právny názor v otázke nelegitímnosti policajnej inšpekcie pod správou Ministerstva vnútra (čo však konštatoval aj 5-členný senát Najvyššieho súdu v právoplatnom, vykonateľnom a nezrušiteľnom rozsudku a dnes priznávajú aj ďalší politici). Zbaviť talára ho chceli aj za to, že je pravidelným hosťom relácie S Harabinom o práve na Slobodnom vysielači a kritizuje predsedníčku Najvyššieho súdu Švecovú. V žiadnej zo 14 sťažností Harabin neprehral. Harabin v najnovšej relácii opäť potvrdil, že bude kandidovať na prezidenta Slovenskej republiky v blížiacich sa voľbách o post hlavy štátu.

(alb), foto autor, zdroj slobodnyvysielac.sk –   https://hearthis.at/slobodnyvysielac/s-harabinom-o-prave-71-2018-12-04/

Similar Posts