HARABINOVI UŽ NIČ NEBRÁNI KANDIDOVAŤ NA PREZIDENTA, PETIČNÝ VÝBOR MÁ VIAC AKO 15-TISÍC PODPISOV OBČANOV

author
2 minutes, 0 seconds Read

Petičný výbor, ktorý zbieral podpisy pre JUDr. Štefana Harabina, hlási, že ich už má dostatok, dokonca že presahujú zákonom požadovanú kvótu 15-tisíc. Bývalému vicepremiérovi a ministrovi spravodlivosti tak už nič nebráni, aby sa na jar roku 2019 uchádzal o post hlavy štátu. Harabin o tom informoval v relácii S Harabinom o práve.

 

Súčasný sudca Najvyššieho súdu, ktorý v pravidelných utorkových reláciách hovorí o práve, prezradil, že povinných 15-tisíc podpisov je už vyzbieraných. „Informoval ma pán Tkáč, že jeho petičný výbor, z ktorého iniciatívy začala tá petičná akcia, a v podstate on ma aj začal presviedčať, aby som do tohto boja išiel, ma informoval, že máme ďaleko nad zákonný rámec týchto podpisov. Čiže v tomto smere je to pozitívny signál, pre moje rozhodnutie,“ netajil s tým, že každá podpora občanov ho veľmi teší. „A nakoniec som už v podstate povedal aj v lete, na národnom vlasteneckom sneme, kde som bol vyzvaný, aby som prijal kandidatúru, tak v podstate ide o plnenie vôle týchto ľudí, pokiaľ ide o proces prezidentskej kandidatúry,“ netají autor knihy Súdnosť. Harabin je odhodlaný postaviť sa k dôvere ľudí s rešpektom a pokorou. „A to som povedal, že dôveru občanov nesklamem. (…) Celý život dodržiavam právo v pozícii sudcu, tak je len logické, že budem dodržiavať právo a ústavu aj v pozícii prezidenta, keby som dostal dôveru od občanov. Toto môžem garantovať každému,“ doplnil bývalý predseda Najvyššieho súdu a Súdnej rady. „Takže táto podpora občanov ma teší, však to vidím, keď som pozvaný na stretnutia o práve, ako ľudia so mnou komunikujú,“ uzavrel Štefan Harabin.

Celý život dodržiavam právo v pozícii sudcu, tak je len logické, že budem dodržiavať právo a ústavu aj v pozícii prezidenta, keby som dostal dôveru od občanov. Toto môžem garantovať každému.

(alb), zdroj Slobodný vysielač: https://www.youtube.com/watch?v=iWPKwLFFxAs&t=1670s 

https://www.youtube.com/watch?v=iWPKwLFFxAs&t=1670s

Similar Posts