SEX JE DANÝ OD BOHA, BOH DÁVA PRIESTOR K TOMU, ABY SI ODPUSTILI A ŽILI ĎALEJ VO VERNOSTI SPOLOČNE V MANŽELSTVE, HOVORÍ BÝVALÝ VOJAK MISIE UNPROFOR V BÝVALEJ JUHOSLÁVII

author
2 minutes, 5 seconds Read

Pokračujeme v tretej časti rozhovorov o vzťahu kresťanstva a sexuálneho života. Odpovedá bývalý vojak UNPROFOR v bývalej Juhoslávii MARIÁN ČERVENÍK z kresťanského spoločenstva Milosť.

 

Ale aj tak ešte Boh dáva priestor k tomu, aby si odpustili a žili ďalej vo vernosti spoločne v manželstve. Ak už došlo k takému zraneniu poškodenej strany, že nie je možná náprava u podvedeného partnera, tak Boh je na poškodenej strane, a dáva jej možnosť sa rozviesť. Všemohúci Boh dáva aj poškodenej strane možnosť uzavrieť nové manželstvo bez následku straty spasenia. Pre stranu, ktorá skutok nevery spáchala, taká možnosť nie je, a musí žiť, už bez manželského partnera do konca života, lebo v opačnom prípade pri každom sexuálnom pomere hreší, a dostava sa pod Boží súd a zatratenie. Program od Boha bol legálny sexuálny pomer s jednou ženou, a toto aj Pán Ježiš v Novom zákone upravil podľa pôvodného Božieho plánu.
Veď samotné pocity, a tie pozitíva aj pre zdravie, ktoré lekári prezentujú, sú dané od Boha. Teda sex je daný od Boha. Aj na Jeruzalemskom koncile bolo rozhodnuté po dohode s Bohom Duchom Svätým, že sexuálne hriechy (smilstvo, cudzoložstvo, homosexualita, lesbicizmus, pedofília, atď… ) musia po prijatí Pána Ježiša Krista veriaci opustiť a obrátiť sa, a žiť svätý život, inak stratia spasenie.

_______________________________________________________________

Skutky Apoštolov 15:19 Preto ja súdim neznepokojovať tých, ktorí sa z pohanov obracajú k Bohu, 20 ale napísať im, aby sa zdŕžali od poškvŕn modiel a od smilstva, od zaduseného a od krvi………

_______________________________________________________________

Prečo si mladí ľudia nemôžu vyskúšať sexuálny život pred svadbou, keďže sex je dôležitou súčasťou manželského spolužitia? Nehrozí, že následne si v tento oblasti nebudú rozumieť, ak si to predtým nevyskúšali, a následkom toho sa manželstvo pokazí?

K tomuto som už uviedol, že pri nelegálnom sexuálnom pomere dochádza k démonizácii človeka hriechom. A opak je pravdou, pretože je oveľa väčšia pravdepodobnosť rozvodu u manželov, ktorí mali partnerov pred manželstvom, alebo pred uzavretím manželskej zmluvy.

(alb), posledná 4. časť nabudúce

Similar Posts