THE BEATLES ŤA NENECHÁ CHLADNÝM. MÔŽEŠ KRITIZOVAŤ ČOKOĽVEK, ALE ICH VPLYV NEMÔŽEŠ POPRIEŤ, HOVORÍ K DNEŠNÉMU SVIATKU CHROBÁKOV SPEVÁK ROMAN BUHOVECKÝ

author
2 minutes, 14 seconds Read

Deň 22. november patrí legendárnej skupine Beattles. V tento deň totiž vydali dva svoje albumy, nie však v tom istom roku, ale s niekoľkoročným odstupom. Porozprávali sme sa o tejto skupine s pesničkárom ROMANOM BUHOVECKÝM, ktorý nedávno vydal svoj prvý album SVITANIE.

 

Roman, čo pre teba znamená skupina Beatles? Čím zmenila hudobný svet a čím zmenila ten tvoj?
The Beatles je proste legenda. Mnohí speváci svetového formátu ich počúvali a piesne sa hrajú dodnes. Sú stále aktuálne. Nadčasové. Majú silnú výpovednú hodnotu. Skvelé hlasy, gitary, melódie…

Dá sa u nich niečo hodnotiť aj negatívne? Povrávalo sa niečo o marihuane, ale to nemusí byť pravda.
Isteže. Drogy a rock and roll – to ide k sebe. Keby si hral toľko koncertov, čo oni a bol by na teba vyvíjaný taký mediálny tlak, tiež by si potreboval ventilovať. Ja nehodnotím nič negatívne. Beatles je skupina, ktorú pozná každý. Tak, ako u nás Elán. Môžeš kritizovať čokoľvek, ale ich vplyv nemôžeš poprieť.

Drogy a rock and roll – to ide k sebe. Keby si hral toľko koncertov, čo oni a bol by na teba vyvíjaný taký mediálny tlak, tiež by si potreboval ventilovať. Ja nehodnotím nič negatívne.

Inšpirujú ťa? Počúvaš ich niekedy, len tak na inšpiráciu?
Občas áno. Sú niektoré piesne, čo ma dokážu dobre naladiť, alebo rozosmútiť.

Dá sa povedať, že Beatles je najväčšia skupina všetkých čias? Myslím v zmysle, že najviac známa.
Určite je veľmi plodná a výrazná. Neopakovateľná.

Ktorú pieseň máš od Beatles najradšej?
Poznám viac albumov od nich. Mnohé piesne sú skvelé. Napríklad Here comes the Sun, Eleonor rigby, All you need is love a mnohé iné. Beatles ťa nenechá chladným.

Mnohé piesne sú skvelé. Napríklad Here comes the Sun, Eleonor rigby, All you need is love a mnohé iné.

Pri rozprávaní o veľkej skupine nechytí teba ako sólospeváka túžba po tom, aby si bol súčasťou kapely? Predsalen kapela sa vie navzájom podržať, každý chvíľku ťahá pílku, ako sa hovorí, takže keď je aj niekto na tom horšie, druhí ho potiahnu…
Som síce sólista, ale lepšie sa mi hrá a vystupuje ešte s niekým, a to práve preto, že sa môžem oprieť. Momentálne vystupujeme s klávesákom a občas aj so speváčkou.

Similar Posts