ASSELINA K HOKEJU PRITIAHLA RODINA: MAMA, OTEC A STARÁ MAMA, HOVORÍ HVIEZDA HOKEJISTOV BANSKEJ BYSTRICE

author
1 minute, 24 seconds Read

Hokejisti Banskej Bystrice potvrdili úlohu favorita a porazili maďarský tím DVTK Jégesmedvék Miskolc 3:1. Pri absencii jedného z lídrov tímu Érica Failleho je o to väčší tlak na najlepšieho strelca banskobystrických baranov, ktorý v meste pod Urpínom „vyfasoval“ prezývku Assasin. Po dueli s maďarským vicemajstrom sme sa rozprávali práve s ním. Kanadský ostrostrelec GUILLAUME ASSELIN prezradil, že kolega z útoku Éric Faille mu veľmi chýba, ale výborne sa mu hrá s novou akvizíciou v kabíne majstrov Slovenska Éricom Selleckom.

GUILLAUME ASSELIN sa po víťaznom zápase cítil s pocitom dobre odvedenej práce. „Veľmi dobre, myslím, že sme hrali dobre po celej ľadovej ploche,“ prezradil pre KĽÚČ OD… 26-ročný rodák z Quebécu aj napriek tomu, že stále výrazne cíti absenciu ťahúňa tímu Érica Failleho. Kedy sa chystá jeho návrat na ľad, netuší. „Neviem, kedy bude naspäť. Samozrejme, chýba mi, ale teraz sa mi dobre hrá so Selleckom, takže je to ok,“ netajil autor 13 gólov a 17 asistencií z predchádzajúcej majstrovskej sezóny. No práve súčasná sezóna mu vychádza ešte ideálnejšie, veď v dvadsiatich dueloch vsietil 7 gólov a 8 prihrávok.

Guillaume pred pôsobením v Banskej Bystrici hrával prevažne v kanadských juniorských ligách. K hokeju ho priviedla rodina. „To je dobrá otazka, myslím, že najmä moja rodina, moja mama, otec a stará mama,“ uzavrel milovník víťaza Stanley Cupu z 2016/2017 Pittsburghu Penguins.

(alb), foto Jarmila Brušková, preklad: Nicole Blankenship

Similar Posts