Dávid Šoltés: Zvolen – Bystrica, to je derby odjakživa, takže si to uvedomujeme

author
2 minutes, 5 seconds Read

14-gólový strelec Baranov zo základnej časti Tipos extraligy Dávid Šoltés patril k tým aktívnejším hokejistom Banskej Bystrice v zápase pod Pustým hradom. Strieľal na bránku Robina Rahma v zápase jeho Banskej Bystrice vo Zvolene, no nepodarilo sa mu skórovať ani raz. 27-ročný košický rodák v pozápasovom rozhovore pre KĽÚČ OD… prízvukoval, že aj do ďalšieho zápasu pôjdu zverenci fínskeho trénera Karhulu na sto percent. Uvedomuje si, že v prvom rade je dôležité premieňať šance a nedopúšťať sa oslabení, pretože úradujúci majstri zo Zvolena majú silné presilové hry a vedia súpera trestať. Dávid Šoltés po prvom štvrťfinálovom stretnutí HKM Zvolen – HC´05 Banská Bystrica 5:1.

 

V tom dnešnom (25. 3.) zápase si mal aj niekoľko šancí. Čo by bolo možno potrebné zmeniť pred tým zajtrajším (26. 3.) zápasom?

Tak potrebné zmeniť… Musíme premieňať šance, byť menej vylučovaní. Dnes to Zvolen využil, majú dobré presilovky, takže myslím si, že to bol dnes základ ich víťazstva.

Dnes to Zvolen využil, majú dobré presilovky.

 

Rozhodla práve tá druhá tretina, keď dali tie štyri góly?

No určite, tak štyri góly keď dostaneme v tretine, tak určite sa z toho ťažko dostáva a škoda toho. Určite rozhodla druhá tretina, ktorú sme nezvládli.

 

V tom vašom útoku ako keby vás mali dobre prečítaných… Je treba možno nejakú zmenu v nejakom nečakanom momente urobiť, alebo niečo také?

Určite. Tak oni sa na nás pripravili, tak isto my na nich, takže uvidíme, zajtra nás čaká ďalší zápas a ideme do toho na sto percent a uvidíme, ako to dopadne.

Ideme do toho na sto percent a uvidíme, ako to dopadne.

 

Toto derby bolo vždy také vybičované, obzvlášť v play-off, možno ste v tíme mysleli na to, že pred dlhými rokmi tu dokonca aj praskla stena, keď sa fanúšikovia tlačili na stenu…

Tak, samozrejme, Zvolen – Bystrica, to je derby odjakživa, takže si to uvedomujeme a ideme do toho na sto percent, ako som povedal.

 

Michal Albert, foto autor

Pozrite si aj o priebehu zápasu.

Tu je rozhovor o zápase s Petrom Zuzinom.

Similar Posts