V pohronskom derby Barani prehrali vo Zvolene 1:5, Zvolen vedie 1:0 na zápasy

author
3 minutes, 15 seconds Read

Pohronské derby je nielen v play-off niečím tak elektrizujúcim a hokejovo príþažlivým, že to priláka obrovské množstvo fanúšikov.

V prvom zápase štvrťfinále play-off Tipos Extraligy nastúpili obhajcovia titulu zo Zvolena proti Banskej Bystrici. V súboji odvelých rivalov sa v prvej tretine gólovo presadili jedenkrát oba tímy.

Najprv sa v 8. minúte zaujímavým gólom predviedol hosťujúci Patrik Lamper, ale aj domáci brankár Robin Rahm, ktorý mal na divnom góle zásluhu. Chybu urobil práve švédsky brankár domácich, ktorý nedokázal chytiť nahodenie Patrika Lampera od modrej čiary. Prekĺznutý puk znamenal vedenie Baranov 1:0.
Potom prevzali Zvolenčania iniciatívu, mali množstvo šancí, no presadiť sa dokázal len v 15. min keď Hraško našiel na ľavej strane Saracina a ten prihral milimetrovú prihrávku voľnému Jurajovi Mikušovi, ktorý stál výbprne v medzikruží a z prvej vymietol pavučinu pod hornou žŕdkou brány Bystričana Weningera.

Druhé dejstvo si v úvode po vylúčení Kabáča zahrali presilovku domáci Bryndziari. Veľkú šancu mal po minúte Krieger, ale Weninger bol pozorný.

Ale 18 sekúnd pred koncom Kabáčovho trestu skóroval Mikúš po krásnej milimetrovej prihråvke z pravej strany od Zuzina, ktorému prihrával Puliš. 2:1 pre domácich úradujúcich majstrov Slovenska – HKM Zvolen.

V polovici druhej tretiny dostali šancu po Viedenského vylúčení Barani. No najväčšiu šancu v ňom mali po chybe Bystričanov práve domáci, ktorí išli dvaja na jedného, no bránku po peknej akcii netrafili.

V polovici západu mali zverenci trénera Oremusa aj výhodu presilovky 4:3, no nezvýšili z výhpdného formátu. Následne hrali presilovku 5 na 3 po tom, ako z pásma Bystrice Gabor vyhodil puk do hľadiska. A domáci to hneď o pár sekúnd potrestali, keď sa 9 min pred koncom tretiny na 3:1 zvýšil Osterberg.
A 7 min pred koncom tretiny už bolo 4:1, keď na modrej puk zachytil po peknej prihrávke Zuzina vystrelil Kotvan a poslal Weningera na striedačku. 4:1 pre domácich.
Urbánek 6 min pred koncom druhej časti hry po dlhom čase za Baranov vystretlil na bránku, ale Rahm bol pozorný.
23 sekúnd pred koncom prostrednej časti nastala bitka, čo si vyžiadalo päticu vylúčených hráčov.
V úvode tretej časti najprv Belányi predviedol kråsny zákrok lapačkou, keď puk už smeroval do brány, ale vytlačil ho mimo bystrickej svätyne.
Marek Viedenský následne po prihrávke Puliša zvýšil na začiatku 3. tretiny už na 5:1.
Po Heinovom kroščeku Bystričania ešte chceli aspoň skorogovať 16 min pred koncom duelu, np Zvolenčania boli v obrana pozorní a všetko vyhadzovali von. Zverenci trénera Karhulu sa len ťažko dostávali do tretiny a sprevádzali ich aj nepresné prihrávky. Následnå presilovka priniesla strelu Šoltésa, ale zníženie nepriniesla.
Posledné minúty priniesli už len dohrávanie duelu a šetrenie síl na ďalší duel štvrťfinále. Obhajcovia trofeje do zápolenia vstúpili úspešne a je jasné, že po prvom meraní síl budú viesť nad Baranmi 1:0 na zápasy.

Betger 4 min pred koncom z pravej strany počas presilovky vystrelil na Rahma, ale ten jeho pokus kryl.

Ani samostatný prienik Haina v 59.min zvýšenie zvolenského výsledku neprinieslo. Po kroščeou Creviera-Morina nasledovala ešte posledná presilovka Rytierov.

Posledné sekundy zápasu ešte priniesli ďalšiu bitku a rozdávanie ďalších z množstva trestov. Na výsledku sa už nič nemenilo, Zvolen vyhral 5:1 a v sérii vedie 1:0.
(alb), foto autor

Similar Posts