Čína naznačila, že súčasťou otváracieho ceremoniálu bude aj toto (Video)

author
1 minute, 44 seconds Read

Čína sa pripravuje na zimné olympijské hry, ktoré sa uskutočnia v Pekingu a hlavné mesto Čínskej ľudovej republiky tak bude unikátom, kde sa odohrali aj letné (2008), rovnako aj zimné olympijské hry. A športové obecenstvo sa teší nielen na výsledky športovcov, ale aj na úvodný ceremoniál. Číňania naznačili, aké prvky by mohol ceremoniál obsahovať, a teda, že pravdepodobne pôjde aj o zakomponovanie prvkov virtuálnej reality. Takto totiž vítali rok 2022 a prezentovali tak aj zimné olympijské hry. Video malo veľké množstvo vzhliadnutí, nielen na facebooku, ale aj na youtube.

Virtuálnu realitu organizátori pravdepodobne zakomponujú aj do úvodného ceremoniálu. Tešíte sa najviac práve na ceremoniál? Toto sme sa pýtali hádzanárskych predstaviteľov a odborníkov. Kým Miroslav Benický, manažér Tatrana Prešov nepovažuje ceremoniál za najdôležitejší, v prvom rade ho budú zaujímať výkony športovcov. No slovenský hádzanársky reprezentant Patrik Hruščák sa teší práve aj na túto súčasť olympijských hier. „O technike v Číne sa dá asi len veľmi ťažko pochybovať. Bolo to nádherné,“ povedal košický hádzanár, ktorý nás reprezentoval na nedávno skončených ME v hádzanej mužov v Košiciach. Pozrite si aj vy video, ktoré naznačuje, čo môže byť súčasťou otváracieho ceremoniálu.

O technike v Číne sa dá asi len veľmi ťažko pochybovať. Bolo to nádherné. Patrik Hruščák

Práve použitie virtuálnej reality, keď na nový rok komunistická krajina ukázala, ako dobre vie robiť s virtuálnou realitou a predviedla virtuálne stvárneného draka v nadživotnej veľkosti, ktorý sa presúval v tesnej blízkosti ľudí sediacich v reštaurácii, ukázalo že sú pripravení aj na takéto oku lahodiace efekty a pravdepodobne ich použijú.

(alb), foto ilustračná unsplash.com / Vista Wei

 

Similar Posts