Eduard Heger publikoval fotografiu s Macronom, lebo sa teší z istého spoločného úspechu

author
1 minute, 7 seconds Read

Predseda vlády Eduard Heger je nadšený, že sa podarilo úspešne zvládnuť jeden boj. „VÍTAM ROZHODNUTIE EURÓPSKEJ KOMISIE O ZARADENÍ JADROVEJ ENERGIE MEDZI UDRŽATEĽNÉ ZDROJE,“ napísal na sociálbej sieti s tým, že Európska komisia aj po tom, akp Slovensko apelovalo, prišla s návrhom, „ktorý zaraďuje jadro medzi udržateľné zdroje energie“.

O jadre sa hovorilo s dešpektom najmä po udalostiach v japonskej Fukušime z 11. 3. 2011

„Toto rozhodnutie som so zadosťučinením privítal s tým, že ide o vyvrcholenie vyše ročného intenzívneho úsilia,“ napísal Heger na sociálnej sieti s tým, že v tomto boji sme mali spojencov „na čele s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom či s vtedajším českým premiérom Andrejom Babišom“.

Je pravdou, že Francúzi patria k jadrovým veľmociam. „Komisia svojim rozhodnutím uznala, že na naplnenie cieľa, ktorým je klimatická neutralita, je potrebné prihliadnuť na energetický mix členských štátov,“ doplnil Heger s dôvetkom, že na zelený cieľ týmtp nijako nechceme zabudnúť. „Dosiahnutie klimatickej neutrality do roku 2050 podporujeme. Bez jadrovej energie to však nepôjde, ako to teraz potvrdila aj Európska komisia,“ dodal Heger.

(alb), zdroj FB Eduarda Hegera, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts