JA BY SOM TO TENTOKRÁT URČITE PRIAL MONTREALU, HOVORÍ BRAT PETRA BUDAJA O FINÁLE NHL

author
2 minutes, 30 seconds Read
V noci z pondelka na utorok nášho času odštartovala finálová séria o Stanley Cup, v ktorom sa stretávajú obhajca Tampa Bay s prekvapením sezóny Montrealom. KĽÚČ OD… robí sériu rozhovorov s hokejovými osobnosťami a pýtame sa ich, ako túto sériu vidia. Rozprávali sme sa aj s Jozefom Budajom, bratom Petra Budaja, ktorý počas svojej kariėry chytával aj za jeden i druhý klub.

Ako hodnotíte, že do finále NHL sa dostal Montreal Canadiens, s ktorým sa počas sezóny, ale ani na začiatku a v priebehu play-off príliš nepočítalo?

To je práve to krásne na športe, že píše aj takéto príbehy. Mužstvo, ktoré hrá poctivo a môže sa absolútne oprieť o vynikajúce výkony brankára, môže dosiahnuť vždy veľké veci.

To je práve to krásne na športe, že píše aj takéto príbehy.
Mnohým sa na športe páčia aj takéto nečakané výsledky, keď sa mužstvo, hoci na papieri nie najsilnejšie, tímovo zomkne a preráža predsudky. Budete Montrealu fandiť?

Samozrejme, keď sa nejaké mužstvo prebojuje do finále Stanley Cupu po 28 rokoch, myslím si, že veľa ľudí im bude fandiť. U mňa je to o to špecifickejšie, keďže môj brat Peter hrával za Montreal, ale aj za Tampa Bay. Samozrejme, budem pozerať každý zápas a verím, že lepší vyhrá, ale tento rok by som to prial Montrealu.

Ako vidíte dominanciu Tampy Bay, ktorá obhajuje pohár? Myslíte si, že snaživých Canadiens, ktorí od zápasu k zápasu získavajú sebavedomie a silu, porazia?
Je ťažké tipovať či Tampa vyhrá, ale pravdou je, že majú kvalitný vyvážený a talentovaný tím s výborným brankárom a zároveň Montreal, ktorý hrá poctivo a na 120 % každý zapas. No bude to zaujímavé. Teším sa na dobrý hokej a uvidíme, kto sa nakoniec bude radovať z Pohára. Ja by som to tentokrát určite prial Montrealu, keďže je to hokejové mesto a zároveň mám k nemu aj citový vzťah, keďže tam chytával aj môj brat.
Majú kvalitný vyvážený a talentovaný tím s výborným brankárom a zároveň Montreal, ktorý hrá poctivo a na 120 % každý zapas.
Ako vnímate, že Tomáš Tatar nehráva a veríte, že v priebehu finále ešte zasiahne do hry?

Samozrejme, verím, že dostane šancu a veľmi mu to prajem, keďže viem, že je to dobrý hráč a každý si chce zahrať vo finále. Treba byť pripravený a keď príde šanca, chopiť sa jej.

Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com a FB Jozefa Budaja

Similar Posts