PETRA VLHOVÁ JE NAJLEPŠOU LYŽIARKOU SVETA, ZÍSKALA VEĽKÝ GLÓBUS ZA CELKOVÉ PRVENSTVO V SP. O KOĽKEJ JEJ ODOVZDAJÚ VEĽKÝ GRÁL?

author
2 minutes, 25 seconds Read

Sen, o ktorom snívali mnohí. Sen, pre ktorého naplnenie prišiel do tímu Vlha taliansky trénerský odborník Livio Magoni. Prišiel, aby Petru Vlhovú dotiahol práve sem. Aby s rodáčkou z Liptovského Mikuláša dosiahol práve celkové prvenstvo v lyžiarskej sérii pretekov Svetového pohára.

Po výbornom začiatku Petry Vlhovej v tejto sezóne už o tom nikto nepochyboval, že veľký sen si tentokrát splní. Po tom, ako sa už minulé sezóny výborne naháňala za dovtedy fenomenálnou Mikaelou Shiffrinovou a po tom, ako predchádzajúcu sezónu prerušenú koronavírusom dotiahla na zisk dvoch malých glóbusov, mnohí verili, že teraz príde vrchol. A naozaj to dlhodobo vyzeralo dokonca na dva glóbusy – ten najväčší za celkové prvenstvo zo všetkých disciplín, ale aj malý glóbus za slalom. Po sérii nepresvedčivých výsledkov, no s veľkým náskokom, bola viera, že všetko sa zlomí a Petra to utiahne. Napokon prišlo aj Vlhovej odsunutie na celové druhé miesto, keď ju priebežne na najväčší glóbus predbehla Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Nuž, ale prišlo domáce vystúpenie v domovskej Jasnej a Vlhová získala dôležité 2. a 1. miesto. Následne Vlhovú švédske lyžiarske stredisko vytiahlo opäť na líderskú pozíciu. A viedla aj v slalome. Nakoniec výborný výkon Rakúšanky Kathariny Liensbergerovej Petru obralo o zisk malého glóbusu.

Slovenka si však udržala celkové prvenstvo a o veľký krištáľový glóbus ju už nemohol nikto obrať ani v poslednom obrovskom slalome v nedeľu. Po dnešnom dekorovaní Robinsonovej za výhru v obrovskom slalome príde na rad aj odovzdávanie veľkého lyžiarskeho grálu, ktorý patrí Petre Vlhovej.

Mám veľký krištáľový glóbus a je to pre mňa čosi úžasné.

Slovensko je tak len dvanástou krajinou, ktorá získala veľký glóbus. Rodáčka z Liptova sa stala 31. držiteľkou tohto grálu. Pre vysielanie FIS, ktoré odvysielala aj RTVS, Petra Vlhová povedala, že išlo jej práve o tento grál. „Bol to môj hlavný cieľ získať veľký krištáľový glóbus,“ povedala. V sobotu bola veľmi smutná, že sa jej nepodaril aj malý glóbus, ale verme, že nedeľné odovzdanie grálu si užije maximálne. Dodala, že sezóna jej dala veľké skúsenosti a potvrdilo sa, ako je potrebné bojovať až do konca. „Mám veľký krištáľový glóbus a je to pre mňa čosi úžasné,“ uzavrela Vlhová, ktorej najdôležitejšie lyžiarske ocenenie odovzdajú 21. marca o 15:00. (alb), foto ilustračná instagram Petry Vlhovej

Similar Posts