POMÁHAME ĽUĎOM V BOJI S PANDÉMIOU, TVRDÍ VICEPREMIÉRKA. V DEŇ NARODENÍN VLÁDY VYSVETĽUJE, AKO PODPORUJÚ REGIÓNY

author
1 minute, 56 seconds Read

Vláda Igora Matoviča má v nedeľu 21. 3. presne rok od svojho vymenovania. A napriek tomu, že je tu práve po roku už niekoľko týždňov veľká koaličná kríza a tretia najväčšia strana vládnej koalície sa vyhráža odchodom, niektorí politickí lídri prišli s vyhláseniami, ako sa vláde darilo. Medzi nich patrí vicepremiérka Veronika Remišová, ktorá vládu nazýva vládou zmeny. A to napriek tomu, že tiež vyzývala premiéra Matoviča a vicepremiéra Sulíka, aby odstúpili.

Na sociálnej sieti aktívna Remišová zdôraznila, že nastupovali za objektívne nevýhodnej situácie, keď prichádzal na Slovensko koronavírus. „Okrem výziev, ktoré sme si vytýčili v programovom vyhlásení, sme museli v prvom rade bojovať s pandémiou a robiť všetko pre to, aby sme čo najviac zmiernili dopady krízy,“ napísala s tým, že išlo o boj a všetko sa nepodarilo podľa snov. „Popri tom však nemôžeme zabudnúť, že veľa vecí sa nám za ten ROK ZMENY podarilo,“ napísala s dôvetkom, že ide predovšetkým o oblasť spravodlivosti, kde sa podľa Remišovej podarilo urobiť veľa.

Ľudia ukázali, že chcú žiť v štáte, ktorý chráni poctivých občanov a pomáha im.

Dodala, že ľudia od nich chceli, aby „zastavili prelievanie peňazí nás všetkých do vreciek pár vyvolených.“ Remišová je presvedčená, že občania povedali, čo skutočne chcú. „Ľudia ukázali, že chcú žiť v štáte, ktorý chráni poctivých občanov a pomáha im,“ doplnila líderka Za ľudí s dôvetkom, že sa podaril kus práce. Predovšetkým zdôraznila vlastné ministerstvo, ktoré vzniklo kvôli nej. „Pomáhame ľuďom v boji s pandémiou, pre regióny sme nastavili férový systém podpory, z eurofondov sme zachránili stovky miliónov eur a upratujeme v štátnom IT, ktoré sme našli v dezolátnom stave,“ uzavrela s prísľubom, že sa bude snažiť o návrat Slovenska občanom. (alb), zdroj a foto FB Veroniky Remišovej