CHMELÁR SA BOJÍ ROBOTOV: HROZBOU JE, ŽE ĽUDIA BUDÚ ZBYTOČNÍ

author
1 minute, 31 seconds Read

Dnes sa v spoločnosti často hovorí o potrebe a nevyhnutnosti nejakým spôsobom upraviť systém, aby nebol jednak zneužívaný oligarchiou, ale aby aj viac slúžil bežným ľuďom. Aj preto sú na politickej scéne aj komunistické strany, ktoré hovoria o revidovaní dnešného systému oligarchie.
Niekdajší neúspešný prezidentský kandidát, ktorý v minulosti neúspešne zakladal stranu SEN, má dnes stranu Socialisti.sk. Kandiduje aj do parlamentu a na jeho kandidátnej listine sú aj zástupcovia strany VZDOR-Strana práce. „Chceme hovoriť o tom, že sa musíme pripraviť na to, že tento systém môže skôr či neskôr skolabovať a prináša so sebou v rámci automatizácie a robotizácie nové výzvy, poviem to len jednou vetou, že tou najväčšou hrozbou už nie je podľa starého slovníka, že ľudia budú vykorisťovaní, ale zbytoční,“ povedal s relácii Ide o Pravdu Eduard Chmelár zo strany Socialisti.sk s tým, že toto je momentálne veľká výzva, s ktorou sa je potrebné popasovať.

Tou najväčšou hrozbou už nie je podľa starého slovníka, že ľudia budú vykorisťovaní, ale zbytoční.

Vysokoškolský pedagóg, historik a mediálny i politický analytik dodal, že aj nedávne rokovanie Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose bola téza, že „kapitalizmus nefunguje, jeho zakladateľ priamo povedal, že kapitalizmus stráca dych“. Podľa mierového aktivistu Chmelára je dôležité baviť sa o tom, či kapitalizmus v takom postavení a nastavení, aký ho poznáme dnes, je uspôsobený na realitu 21. storočia. (alb), zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=vFxhj1we7L0

Ilustračná foto Katarzyna Pe, Unsplash.

Similar Posts