Jožo Ráž: Presvedčením som komunista

author
2 minutes, 7 seconds Read

Slávny slovenský spevák, najväčší predstaviteľ skupiny Elán sa vyznal, aké má politické presvedčenie. A mnohých možno jeho názor prekvapí, ale on aj vysvetlil, prečo je presvedčený, že je jeho politické presvedčenie je správne.

Frontman Elánu sa priznal k červenej farbe. „Ja proste som svojím presvedčením komunista,“ povedal Jožo Ráž pre DV TV s tým, že nikdy v strane nebol. „Mám svetonázor veľmi podobný tomu, aký hlásajú komunisti, alebo kresťanská viera, ktoré sú veľmi kompatibilné oba,“ povedal s tým, že objasnil, ako sa mu žilo za socializmu.

Mám svetonázor veľmi podobný tomu, aký hlásajú komunisti, alebo kresťanská viera, ktoré sú veľmi kompatibilné oba.

A spevák pokračoval aj odpoveďou pre tých, čo tvrdia, že vtedy sa žilo neslobodne. „Mne sa v tom bývalom režime nežilo až tak zle. Ja som nemal žiadny problém, že by som nebol slobodný. Ja som si robil, čo som chcel,“ doplnil s tým, že slobodne sa správa aj teraz.

Ráž opísal, v čom je rozdiel medzi kapitalizmom a socializmom. Videl ho aj v spôsobe a množstve kradnutia. „V kapitalizme je najväčší šéf ten, kto je najväčší odrbávač, ten, čo najviac všetkých obalamutí, okradne, oblbne,“ povedal aj s tým, že niekedy sa proste kradlo menej, ako v súčasnosti. Hovorí, že komunisti oproti súčasným papalášom boli oveľa menší zlodeji. „To bolo nič oproti tomu, čo sa kradne dnes.“

Predstaviteľ Elánu verí, že socializmus je lepší a morálnejší režim, než je súčasný kapitalizmus. „Ja verím, že komunizmus je ideologicky a prakticky správnejší režim, lenže ľudia ho neuniesli. Ľudia to nedokázali, pretože ľudia sú blbí,“ doplnil Jožo Ráž s tým, že pre súčasný režim má aj nasledovné pomenovanie: „Kapitalizmus je cesta do pekla, pretože to je honba za ziskom,“ uzavrel Jožo Ráž.

Kapitalizmus je cesta do pekla, pretože to je honba za ziskom.

Napriek tomu, že socializmus priniesol aj odsúdenia hodné prvky, mal aj prvky hodné nasledovania. Ani kresťanstvo neodsúdime za to, že v stredoveku sa upaľovali čarodejnice a nenazveme toho, čo dnes vyjde z kostola, za inkvizítora, ktorý upaľuje čarodejnice. (alb), zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=3DFQjZV6prU Foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts