HOVORKYŇA SAS O BULVARIZÁCII POLITIKY: BRIDÍ SA MI TO

author
3 minutes, 13 seconds Read

SAS PODĽA KATARÍNY SVRČEKOVEJ PREDSTAVUJE CESTU – PRESNÝ SPÔSOB, AKO DANÝ CIEĽ DOSIAHNUŤ

Už 29. februára sa uskutočnia parlamentné voľby. V rámci predvolebnej kampane sa o hlas voličov uchádza 25 politických strán. Oslovili sme všetky s rovnakými otázkami. Ako prvá odpovedala strana Sloboda a Solidarita. Pozrite si, čo považujú Sulíkovci za najväčšie lákadlo svojho programu či ako sa pripravujú v Liberálnom dome na prípadný povolebný pat. Za stranu SaS pre KĽÚČ OD… odpovedá hovorkyňa Katarína Svrčeková.

 

Čo je najväčším ťahákom (lákadlom) vášho programu? (Môžete vymenovať jeden, alebo aj viac).

Náš program – Návod na lepšie Slovensko je sám osebe ťahákom. Žiadna iná strana nemá tak detailne a presne rozpracované riešenia, častokrát až na úroveň legislatívnej podoby. Týchto riešení je 1144 a pokrývajú všetky oblasti dotýkajúce sa života ľudí. Nie je možné vybrať jeden, pretože sú na seba naviazané a výsledkom je lepšia krajina, ktorá má vyriešené Zdravé financie, Verejnú správu, Dobré spolunažívanie, Vzdelanú spoločnosť, Prosperujúce hospodárstvo, Kvalitnú starostlivosť či Zelenú krajina.

Na čo ste najviac hrdí z opatrení, ktoré ste pre Slovensko presadili v minulosti. (Môžete vymenovať jeden, alebo aj viac).

Jednoznačne zrušenie poslaneckej imunity.

Akú novinku do predvolebnej kampane ste priniesli? Oslovujete voličov nejakou novou formou? Ak nie, ako najmä voličov oslovujete?

Novinkou je, že nepredstavujeme iba ciele ako naši kolegovia z ostatných strán. My predstavujeme cestu – presný spôsob, ako daný cieľ dosiahnuť.

Čo robíte pre oslovenie voličov, ktorí voliť už nechodia? Čím ich chcete zmobilizovať?

Ako každé voľby, prebieha kampaň v teréne. Cestujeme po Slovensku a oslovujeme ľudí. Rozdávame im kuchárske knihy, v ktorých je však ukryté jedno „tajné“ menu – menu pre Slovensko.

Rozdávame im kuchárske knihy, v ktorých je však ukryté jedno „tajné“ menu – menu pre Slovensko.

Stretávate sa určite počas kampane s množstvom nahnevaných voličov. Zapisujete si niekam všetky ich postrehy a pretavíte ich v budúcnosti do navrhovaných riešení?

Samozrejme. S ľuďmi intenzívne diskutujeme, počúvame ich a všetky relevantné pripomienky už teraz nájdete v Návode na lepšie Slovensko. To je výsledok dlhoročnej práce stoviek ľudí.

Čo hovoríte na trend súčasnej bulvarizácie politiky, keď strany predkladajú voličom často len pár hesiel, max. 3-4 slová na billbord, vedomí si toho, že voliči sú znechutení a nič siahodlhé sa im čítať nechce?

Bridí sa mi to. Všetci sa napríklad predbiehajú v tom, kto sľúbi viac nájomných bytov a kto si to na billboardy napíše väčšími písmenami. Keď sa ich však spýtate, kto ich postaví a odkiaľ na to vezmú, debata skončila. Nemajú plán, nevedia, ktorý paragraf zmeniť, komu uvoľniť ruky a čo zjednodušiť. V našom Návode toto všetko nájdete.

Všetci sa napríklad predbiehajú v tom, kto sľúbi viac nájomných bytov a kto si to na billboardy napíše väčšími písmenami. Keď sa ich však spýtate, kto ich postaví a odkiaľ na to vezmú, debata skončila.

Pripravujete sa v strane aj na možný scenár patovej situácie, keď po voľbách 29. 2. nikto nedokáže získať väčšinu a budú predčasné voľby?

Na takúto situáciu sa pripraviť nedá. Našou úlohou je teraz urobiť všetko pre to, aby bol volebný výsledok strany Sloboda a Solidarita čo najlepší.

M. Albert, foto autor

Similar Posts