IVIČIČA MOTIVUJÚ AJ KRÁSNE DRESY: ZACHOVALI TO, ČO SKALICA V SEBE MÁ

author
4 minutes, 14 seconds Read

Skalickí hokejisti dlhodobo pôsobili aj v najvyššej slovenskej súťaži. Mesto späté najmä s bývalou hviezdou NHL či slovenskej reprezentácie Žigmundom Pálffym je dnes v druhej najvyššej súťaži.

Zašlú slávu hráčom pripomínajú aj krásne dresy s nápisom „Skalica Králi“, ktoré sú robené na štýl Minnesota. A staré slávne časy Skalica oživujú aj retro-dresy z roku 1973. Niekdajšiemu hráčovi klubu Vojens IK z druhej dánskej ligy Petrovi Ivičičovi, ktorý v mládežníckych tímoch Skalice pôsobí už niekoľko sezón, sa súčasné dresy Záhorákov veľmi páčia. „To je otázka na manažment, ale mne sa tieto dresy páčia. Zachovali vlastne to, čo Skalica v sebe má,“ povedal Peter Ivičič hráč s tým, že mesto Trdelníkov má okrem zelených a bielych aj ďalšiu špeciálnu sadu. „Tieto dresy máme na vonkajšie zápasy, potom máme na domáce zápasy a ešte máme aj špeciálnu sadu, ktorá bola retro, v ktorých sa hrávalo v Skalici v roku 1973 a myslím, že tie dresy sa aj dražili,“ povedal s tým, že aj práve možnosť obliecť si špeciálny dres bolo pre neho špecifickým zážitkom, ktorý ho pomyselne preniesol do starého obdobia a motivoval ho. „Prvý zápas, ktorý sme odohrali v týchto dresoch bol taký špeciálny, lebo prišli aj starí hráči, ktorí v týchto dresoch kedysi hrávali, čiže bolo to také pekné si zaspomínať na toto a vlastne si aj uctiť tých hráčov, ktorí pre tento klub niečo urobili,“ dodal 23-ročný skalický center.

Prvý zápas, ktorý sme odohrali v týchto dresoch bol taký špeciálny, lebo prišli aj starí hráči, ktorí v týchto dresoch kedysi hrávali, čiže bolo to také pekné si zaspomínať na toto a vlastne si aj uctiť tých hráčov, ktorí pre tento klub niečo urobili.

Skaličania v zápase, ktorý sa odohral na konci decembra v Žiline, dlho vyhrávali, no nevyšiel im záver. Vlci vyrovnali a v nájazdoch rozhodli o výhre. „Dnes rozhodla koncentrácia, my sme sa zase nedokázali koncentrovať až do konca zápasu. Čiže boli tam nejaké individuálne chyby a súper to dokázal potrestať,“ povedal Peter Ivičič s tým, že práve táto oblasť rozhodla tento zápas. Pred ďalšími duelmi musia podľa neho Záhoráci zlepšiť práve koncentráciu. „Aby sme hrali 60 minút a dokázali sa sústrediť na ten zápas až do konca,“ doplnil autor štyroch kanadských bodov za dva góly a dve asistencie v tomto ročníku SHL.

Retro-dresy z roku 1973

Pred duelom v meste pod Dubňom si príliš neuvedomoval fakt, že to bol súboj dvoch niekdajších extraligových tímov. „To úplne nie, ale bol to pre nás veľmi dôležitý zápas, na čo sme aj kládli dôraz pred zápasom, o čom sme sa rozprávali, lebo sme mohli Žiline odskočiť ešte viac a mohli sme byť v pokoji a nemuseli sme sa strachovať až do posledného kola,“ povedal s tým, že tri body sa žiaľ pripísať na skalický účet nepodarilo. „Je dobré, že máme aspoň bod a ideme ďalej.“

Všetko je to otázka dlhodobejšej roboty, ale myslím, že určite tento klub má ambíciu na extraligu.

Pred niekoľkými rokmi Skalica hrala ešte v Extralige a Záhorie mala zastúpenie aj v druhej najvyššej súťaži, v podobe Senice. Dnes oba tímy hrajú o „poschodie“ nižšie – Skalica v druhej SHL a Senica v druhej lige, ktorá je treťou súťažou v hierarchii slovenských hokejových líg. Podľa Ivičiča sú za všetkým najmä peniaze. „Ja myslím, že je to hlavne otázka financií, všetko je to o financiách a pre Skalicu je len dobré, že ten klub sa úplne prekopal od základov a začal odznova a vlastne treba ísť ďalej pomaly a vlastne nehrať sa na extraligový klub, keď na to nie sú peniaze,“ dodal s tým, že je potrebné ísť postupne smerom vyššie. Podľa Ivičiča je v dlhodobejšom výhľade aj snaha vrátiť Skalicu do najvyššej ligy. „Ja si myslím, že určite. Všetko je to otázka dlhodobejšej roboty, ale myslím, že určite tento klub má ambíciu na extraligu,“ uzavrel bývalý hráč Masarykovej Univerzity v EUHL či Wichita Jr. Thunder vo WSHL.

Michal Albert, foto archív a HK Skalica 

Similar Posts