ŠIMKO: KRESŤANSKÍ DEMOKRATI, KTORÍ SA POKÚSILI O FORMÁCIE S INAK KONCIPOVANÝMI PRIORITAMI, NIE SÚ SCHOPNÍ SAMOSTATNEJ POLITICKEJ EXISTENCIE

author
1 minute, 36 seconds Read

Bývalý minister vnútra a bývalý minister obrany Ivan Šimko, na svojom facebooku hodnotil končiaci sa rok, ktorý považuje za obdobie „vyjasňovania pomerov v slovenskej kresťanskej demokracii“. Šimko je presvedčený, že „Alojz Hlina vniesol do organizmu strany životodarnú energiu“.

Šimko sa nazdáva, že voľby do Európskeho parlamentu boli „prvým merateľným signálom životaschopnosti a návratu KDH do prvej politickej ligy“. Bývalý člen SDKÚ, resp. SDKÚ-DS, Slobodného fóra, Misie21 a súčasne opätovne člen KDH si myslí, že voľby ukázali aj nesprávnosť predchádzajúcich ciest niektorých kresťanských politikov. „Kresťanskí demokrati, ktorí sa pokúsili o formácie s inak koncipovanými prioritami, nie sú schopní samostatnej politickej existencie,“ napísal s tým, že dôvodom sú podľa neho dve príčiny.

Hlina skoncentroval politiku KDH na hlavný politický zápas, ktorý sa v súčasnosti na Slovensku vedie.

„Jednak je to preto, lebo líder KDH Alojz Hlina vniesol do organizmu strany životodarnú energiu. Bez nej vo voľbách nemožno uspieť a bez úspechu vo voľbách nemožno nič presadiť.“ Bývalý minister Dzurindovych vlád je tiež presvedčený, že „Hlina skoncentroval politiku KDH na hlavný politický zápas, ktorý sa v súčasnosti na Slovensku vedie“.
Navrátilec do KDH, ktorý na svojom facebooku pravidelne komentuje politickej situácie na Slovensku sa teší situácii, ktorú označuje za ozdraveniu pomerov. „Som tomu rád, lebo ozdravenie pomerov, ktoré naša domovina potrebuje, sa dotýka morálnych základov nášho spoločenského života. A práve pri tom môže byť konsolidovaná kresťanská demokracia veľmi užitočná,“ uzavrel Šimko.

(alb), zdroj: https://www.facebook.com/ivan.simko.12

Foto ilustračná: https://www.facebook.com/krestanskidemokrati/photos/p.10157979684408291/10157979684408291/?type=1&theater

Similar Posts