ROSTAS: MILUJEM VÁS BEZ ROZDIELU. POZRITE SI VIANOČNÉ PRIANIA OSOBNOSTÍ A POLITIKOV NA FB

author
2 minutes, 45 seconds Read

Moderná doba prináša okrem zníženia počtu vianočných pohľadníc aj nárast prianí cez facebookové statusy. Takéto príležitosti, ako popriať širšiemu počtu ľudí jedným kliknutím, však využívajú nielen mladší. Cez facebook poprial napríklad aj poslanec Jozef Mikloško. K vianočným prianiam osobností sa pripája aj KĽÚČ OD…, ktorý všetkým čitateľom praje šťastné, zdravé a veselé.

Tibor Eliot Rostas zaželal, aby sa Vianoce boli „nekonečnou pripomienkou Lásky a návratu ku Svetlu“. Nezáleží pri tom, či veríte, alebo neveríte v Boha. „Všetko Dobro je sústredené na Lásku,“ píše šéfredaktor Zem&Vek. „Milujem Vás preto bez rozdielu. Boh žehná a Boh odpúšťa. Krásne Vianoce a pokoj v duši,“ uzatvára svoje facebookové prianie.

Bývalý minister vnútra a bývalý minister obrany Ivan Šimko píše o tom, že v srdciach máme driemajúce „túžby po živote, ktorý dokáže napĺňať prázdnotu chladného času a priestoru, po pravde, čo je pevnejšia, ako akákoľvek virtuálna šaľba a po láske, ktorá môže byť mocnejšia, ako naše sebectvo a cynizmus“. Podľa Šimka sú Vianoce príležitosťou práve na to, aby človek v sebe takéto túžby oživil. „Lebo pre tých, čo toto vnútorné čaro vianočnej spomienky na príchod nádeje na spásu sveta nechcú vidieť, zostane z celého kúzla Vianoc iba gýč a pre niektorých ešte aj biznis,“ dopĺňa Šimko s prianím, aby sme túto vianočnú príležitosť využili.

Lebo pre tých, čo toto vnútorné čaro vianočnej spomienky na príchod nádeje na spásu sveta nechcú vidieť, zostane z celého kúzla Vianoc iba gýč a pre niektorých ešte aj biznis.

Ivan Šimko

Bývalý poslanec parlamentu za KDH Jozef Mikloško na facebooku píše, že „z nekonečnosti priestoru hýbe srdcami žiarenie, ktoré prináša pokoj ľuďom dobrej vôle. Začína tichá, svätá noc. Svetlá vianočných stromov šíria lásku, radosť a pokoj“. Mikloško ľuďom praje radosť a odolnosť voči apatii a znechuteniu. „Buďme ľudia radostní, nedajme sa znechutiť, každý deň začínajme znova, dlho si pamätajme len pekné. Narodil sa Kristus Pán, veseľme sa!“

„Keď sme boli deti, tešili sme sa na darčeky. Dnes už nám Ježiško darčeky nenosí. Pachtíme sa po obchodoch a hráme sa na Dedov Mrázov,“ začal svoj status poslanec NR SR Ľuboš Blaha s tým, že v minulosti sme sa tešili na sneh, no „dnes namiesto saní môžeme pomaly vyťahovať plavky a nafukovačky“. Vianoce sú však podľa Blahu najmä o tom čare okamihu. „A predsa sú Vianoce niečím magickým. Nie je to o darčekoch, o kaprovi ani o snehu. Je to o nás,“ dodal s tým, že sú najmä o rodine, ktorá je opäť pokope.

M. Albert, foto ilustračné: pixnio.com

Similar Posts