Už od detstva mávame doma živý stromček, hovorí poslankyňa Martina Holečková

author
2 minutes, 19 seconds Read

V rámci série rozhovorov o Vianociach sme sa rozprávali aj s poslankyňou Národnej rady SR Martinou Holečkovou, ktorá je poslankyňou za Kresťansko-demokratické hnutie (KDH).

 

Ako prebieha vaša príprava na Vianoce v tomto čase? Máte už kúpené všetky vianočné darčeky?

V tomto období už prebiehajú u nás doma také prvé predvianočné prípravy. (Rozhovor bol robený začiatkom decembra, pozn. red.) Adventný veniec sme vyrobili spolu so synom, v najbližšej dobe nás čaká pečenie medovníkov a ďalších koláčikov. Čo sa týka darčekov, tak je síce pravda, že neodmysliteľne patria k Vianociam, no pre mňa vždy Vianoce boli najmä o krásnom a pokojnom čase prežitom v kruhu rodiny a blízkych. 

Rozhodli ste sa už, či budete mať živý, alebo umelý stromček?

Už od detstva mávame doma živý stromček a túto tradíciu nebudeme meniť ani tento rok. 

Kde si plánujete zohnať vianočný stromček?

Bývam v obci Kozárovce a neďaleko sa nachádza Vianočná farma, kde si spolu s deťmi môžete prísť vybrať vlastný stromček dokonca si ho aj vlastnoručne vypíliť. 

Ako ho zvyknete zdobiť? Využívate viac rôzne ozdoby, ktoré sa dajú kúpiť, alebo využívate aj kus vlastnej kreativity, prípadne kreativity členov rodiny?

O výzdobe stromčeka vždy spolu so synom vedieme dlhú diskusiu, je to u nás veľká téma. (Úsmev) Vzhľadom na to, že preferencie sa každý rok menia, tak už sme mali na stromčeku aj háčkovaných ježkov a minulý rok to boli napríklad jelene a soby. Tento rok ešte uvidíme, no vždy sa snažím mať na stromčeku aj niečo vlastnoručne vyrobené. 

„Už sme mali na stromčeku aj háčkovaných ježkov a minulý rok to boli napríklad jelene a soby.“

 

V čom by ste si želali, aby boli tieto Vianoce iné? V čom plánujete, že budú jedinečné? Plánujete možno zavedenie niečoho nového, čo ste predtým na Vianoce nerealizovali?

Vzhľadom na dlhú kampaň a súčasné pracovné vyťaženie budem najradšej keď budú tieto Vianoce tradičné a pokojné a strávené v kruhu rodiny a blízkych.

Na ktoré vianočné rozprávky sa najviac tešíte a určite si ich nenecháte ujsť?

Tri oriešky pre popolušku, Princezná so zlatou hviezdou na čele, ale mám rada aj novšie ako napríklad o sobovi Rudolfovi a podobne.

(alb), foto ilustr. unsplash.com

Similar Posts