KAŽDÝ TRESTNÝ ČIN MUSÍ BYŤ POTRESTANÝ, HOVORÍ TRUBAN, KTORÝ V MINULOSTI PROPAGOVAL DROGY

author
1 minute, 45 seconds Read

Podľa medializovaných informácií v stredu večer vo východoslovenskej obci Richnava štyria mladiství okradli a zbili šesťdesiatročnú pani. Dokonca ju zhodili z mosta. Je ťažko zranená a čaká ju operácia. Dalo sa očakávať, že do Richnavy prídu Kotlebovci. Neočakávanou však bola návšteva Progresívcov ešte o deň skôr. Michal Truban, ktorý v minulosti prednášal mladistvým o drogách, povedal na brífingu, že „každý trestný čin musí byť potrestaný“.

„Ľudia sa musia vo svojich dedinách, vo svojich mestách, cítiť bezpečne. Špeciálne v 21. storočí. A je to obrovská hanba jednak vlády a jednak celého tohto systému, že 30 rokov neriešil základné veci, ktoré by už dávno mali byť vybudované,“ povedal s tým, že do Richnavy neprišli mudrovať. „Prišli sme zistiť, čo ich trápi. A na základe toho sa im potom snažiť pomáhať,“ povedal nádejný budúci premiér s tým, že tu vidí veľa problémov vo viacerých oblastiach.

Prišli sme zistiť, čo ich trápi.

Ide podľa neho o vzdelávanie, infraštruktúru či bezpečnosť. „Na to, aby sa to niekam posunulo, treba odvážne, priame a poctivé kroky, žiaden populizmus, žiadna nenávisť tomu nepomôže. Iba poriadna tvrdá práca,“ dodal s tým, že spoločne so Spolu je Progresívne Slovensko voči tomuto otvorené. Slovensko, ktoré podľa Trubana má byť férovou krajinou, sa nesmú diať podobné veci. Ako však doplnila poslankyňa Viera Dubačová, PS a Spolu nechcú ďalšie násilnosti. „Aby sa tu nevyvolávali vášne, ale, aby sme začali veci riešiť komplexne, konkrétne. Ide nám o každého jedného človeka v tejto krajine,“ doplnila pred budovou Obecného úradu v Richnave na východe Slovenska. (alb)

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=59hyVDueJks
Foto zdroj: https://drive.google.com/drive/folders/1Wb2uVFqtJtrcMy7C1jOtxusLrTTcLl5W

Similar Posts