VLCI, RYTIERI A DVE MUCHY JEDNOU RANOU

author
2 minutes, 50 seconds Read

Derby zápasu Slovenskej hokejovej ligy (SHL) medzi MsHK DOXXbet Žilina a HK Martin chýbala len lepšia divácka kulisa. Derby dvoch veľkých rivalov, akými títo súperi sú a odohrali spolu množstvo napísaných duelov si jednoducho zaslúži aj riziko zo strany vedenia klubu. V snahe vytvoriť naozaj povolený doping v podobe diváckej kulisy, ktoré si takéto derby zaslúži, by mohli, a to nielen meste pod Dubňom, pristúpiť ku kroku, ktorý by zabil dve muchy jednou ranou.

Hokejový nadšenec má pred očami živé obrázky z celej tej mega-šou okolo zápasu Národnej hokejovej ligy v Prahe. Nielen, že sa v Stovežatej predstavili mužstvá z najlepšej ligy sveta, a najmä pre českých a slovenských fanúšikov lákadlá v podobe Voráčka z Philadelphie Flyers či v podobe Čiernych jastrabov z Chicaga, ktorých žijúcou legendou a ikonou je Slovák Marián Hossa. Okrem toho organizátori ponúkli aj otvorený tréning. A aby halu naplnili, tak k platiacim divákom pridali aj akciu pre stredné školy z celej Českej republiky. Mladí nádejní hokejisti tak na vlastné oči mohli vidieť svoje veľké vzory a určite sa im pri tom trblietali oči radosťou.
V zápase Žiliny proti Martinu sa 12 minút pred koncom zápasu, keď už vlci tlačili v enormnom tlaku v snahe o vyrovnanie na 2:2, sa zobudilo aj publikum. No divákov bolo na takéto derby veľmi málo. Áno, je pravda, že ide už po Tipsportlige, ktorej Vlci boli dlhodobou súčasťou, „len“ o druhú najvyššiu hokejovú súťaž… Áno, je pravda, že Žilina je predovšetkým futbalové mesto a diváci si nájdu cestu najmä na pár desiatok metrov vzdialený futbalový svätostánok Šošonov. Ale… Predsa len rok 2005/2006 priniesol zisk majstrovského titulu pre vlkov, keď v senzačnej sezóne pre žlto-zelených si prvenstvo vybojovali po náročnom finále s Popradom. A, navyše, derby s Martinom, tiež tradične mužstvom nastupujúcim v najvyššej lige, si to zaslúži. Aj odvážny krok vedenia klubu, pustiť k platiacim divákom na zvyšné neobsadené miesta, ktoré by sa aj tak neobsadili, deti zo základných škôl. Každý zápas z inej školy. Deti by si to veľmi vážili. Dali by sme im radosť a motiváciu. Veď učiť sa od vzorov, to je niečo, po čom dieťa túži. Hovorí sa dnes o tom, ako všetky deti sedia za facebookmi a počítačmi. Ale to možno aj preto, že sa bojíme robiť odvážne kroky. Len za cenu vidiny zisku? Ale ten aj tak prázdne tribúny neprinesú. A „otvorením“ chátrajúcich sedačiek pre neplatiace deti, ktoré by prišli organizovane so svojimi učiteľmi, by mohlo byť výbornou reklamou k tomu, aby neskôr prišlo viacero platiacich divákov. Ktosi povedal, že keby mal posledných 5 dolárov, tak 4 z nich by dal na reklamu. Áno, takýmto krokom by sme zabili viacej múch jednou ranou. Urobme to! A spoločnosti sa to vráti viacnásobne.
M. Albert, foto ilustračné autor

Similar Posts