DAN CEMAN TOČÍ FORMÁCIE A HĽADÁ OPTIMÁLNY DRUHÝ ÚTOK: CHCEME NÁJSŤ SPRÁVNU CHÉMIU

author
1 minute, 40 seconds Read

Fanúšikovia úradujúcich slovenských hokejových šampiónov HC´05 iClinic Banská Bystrica si nemohli nevšimnúť, že hlavný tréner často točí formácie. Opýtali sme sa preto hlavného trénera Dana Cemana (ešte domácom zápase proti Liptovskému Mikulášu – Barani vyhrali 1:0), ktorú formáciu potrebuje doladiť. Zranení sú momentálne Dávid Šoltés, Mário Lunter či Cason Hohmann.

Kormidelník Banskobystričanov Dan Ceman povedal, že v súčasnosti potrebuje čo najdlhšie nechať hrať Hickmottovu formáciu a ďalšie „prispôsobiť tak, aby sme sa mohli v tejto sezóne posunúť dopredu“. Podľa 46-ročného rodáka Windsoru v kanadskej provincii Ontario sa už urobilo pre tento cieľ množstvo zmien. „Snažím sa nájsť kombináciu pre druhú útočnú formáciu, ktorá bude schopná dávať góly,“ netajil bývalý kormidelník škótskeho Dundee Stars, dánskeho SønderjyskE a Vojens IK.

Ešte sa čokoľvek, pokiaľ ide o zostavy, môže takto na začiatku sezóny zmeniť. Chceme nájsť správnu chémiu.

Slovenský, ale aj dvojnásobný dánsky šampión dodal, že dôležité je pozdvihnúť silu druhej lajny. „Nič nie je definitívne, ani isté. A ešte sa čokoľvek, pokiaľ ide o zostavy, môže takto na začiatku sezóny zmeniť. Chceme nájsť správnu chémiu,“ uzavrel Dan Ceman, ktorý počas hráčskej kariéry pôsobil v tíme AHL Kentucky Thoroughblades, Portland Pirates a Providence Bruins. Okrem toho pôsobil v anglickom Sheffield Steelers, Nottingham Panthers či Bracknell Bees “A”.

Od zápasu s Liptovským Mikulášom sa udiali dôležité veci. Do tímu sa práve z Liptova vrátil Alex Tamáši a prišiel aj Timotej Šille. Tím proti Zvolenu nastupoval s druhou formáciou v zložení Bartánus, A. Šťastný, Šille.

M. Albert, N. Blankenship, foto Nicole Blankenship

Similar Posts