HARABINOVA STRANA VLASŤ CHCE OČISTIŤ SPOLOČNOSŤ OD „KOČNEROV, KISKOV“ I „KORUPČNÍKOV, KŠEFTÁROV A PODVODNÍKOV“

author
1
1 minute, 38 seconds Read

Sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin, ktorý v prezidentských voľbách obsadil tretie miesto s viac ako 300-tisíc hlasmi, chce využiť svoj potenciál a kandidovať ako volebný líder strany Vlasť do Národnej rady SR. Parlamentné voľby sa uskutočnia 29. februára.

Bývalý minister spravodlivosti a bývalý predseda Najvyššieho súdu chce, aby sa zákon, ktorý navrhoval už ako člen Ficovej vlády v roku 2009 (bol nestraníckym nominantom HZDS), predložil do Národnej rady. Zákon sa po zmietnutí „zo stola“ Ficovou vládou v roku 2009 pokúšajú podľa neho „oprašovať“ mnohé iné strany a hnutia. „My sme radi, že to preberajú, pretože odpolitizovanie justície a nulová tolerancia politiky v justičných orgánoch, či na polícii, či na prokuratúre, či na súdoch, je základom na to, aby platilo právo, poriadok a spravodlivosť,“ povedal Harabin na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že takýmto spôsobom by sa vytvorila účinná zbraň proti kradnutiu v politike.

Odpolitizovanie justície a nulová tolerancia politiky v justičných orgánoch, či na polícii, či na prokuratúre, či na súdoch, je základom na to, aby platilo právo, poriadok a spravodlivosť

„Aby sme očistili spoločnosť od skutočne korupčníkov, kšeftárov, podvodníkov, hochštaplerov, Kočnerov, Kiskov, Baštrnákov,“ dodal 62-ročný rodák z Ľubice, ktorého sa politický mainstream pokúšal odstaviť od možnosti kandidovať do Národnej rady SR, a to nedávnym prijatím takzvaného Lex Harabin, ktorým by podobná kandidatúra odňala sudcovský talár. Harabin tvrdí, že štrasburská judikatúra mu kandidovať do parlamentu z pozície sudcu umožňuje, preto sa neobáva, že o talár príde.

M. Albert, zdroj: https://www.facebook.com/StranaVlast/videos/704711910013783/ 
Foto: Nicole Blankenship

Similar Posts

Comments

Comments are closed.