WILLIAMS, MARSHALL, FAILLE, ASSELIN, GLENN, KOPER? KTO POTVRDIL, ŽE BANSKEJ BYSTRICI ZOSTANE, ALEBO PO TOM TÚŽI? A KTO, NAOPAK, TÍM MAJSTROV SLOVENSKA OPÚŠŤA?

author
3 minutes, 20 seconds Read

Opýtali sme sa viacerých zahraničných hráčov slovenského hokejového majstrovského celku HC´05 Banská Bystrica, či zostanú v tíme ďalšiu sezónu. Väčšina oslovených mala nejasné odpovede. Jeden nám však potvrdil, že v tíme zostane. Kto ním je?

Pre každý tím je dôležitý post brankára. V minulosti sa v Banskej Bystrici osvedčil americký gólman Bacashihua, ktorý s tímom získal prvý titul slovenských šampiónov. Pred touto sezónou po odchode Lassilu a Lukáša bola pre fanúšikov, ale aj vedenie, bolo obsadenie brankára medzi najdôležitejšími otázkami. Vedenie klubu sa s otázkou popasovalo výborne a do klubu získalo perspektívneho amerického gólmana Stephona Williamsa. Opýtali sme sa aj jeho, či v tíme Baranov zostane. „Je to ešte taká otvorená otázka. Ešte neviem. Ale milujem čas, ktorý som tu prežil. Milujem každú minútu sezóny, bola to skvelá sezóna,“ prezradil rodák z Aliašky Stephon Williams, ktorý bol počas sezóny jasnou brankárskou jednotkou a dominanciu potvrdil aj v play-off.

Ešte neviem. Ale milujem čas, ktorý som tu prežil.                              STEPHON WILLIAMS

Skvelú sezónu mal Ben Marshall, ktorý podával podobne dobré výkony ako pre Bystricu legendárny Maione, ktorý získal historicky prvý titul pre klub spod Urpína. Marshall, ktorý sa ukázal ako veľmi konštruktívny obranca schopný podporovať útok kvalitnými rozohrávkami, sa vyjadril, že z Banskej Bystrice odchádza. „Bohužiaľ tu nebudem. Ale bol by som veľmi rád, keby som mohol byť. Je tu úžasná energia. Pre mňa Banská Bystrica znamenala všetko. Cítim sa úžasne,“ povedal rodák z St. Paul v štáte Minnesota.

 

Je tu úžasná energia. Pre mňa Banská Bystrica znamenala všetko. Cítim sa úžasne. BEN MARSHALL

Obranca Jordan Southorn, ktorý prišiel do tímu taktiež neskôr, ešte netuší, kde bude pôsobiť budúcu sezónu. Rovnako sa nevedel vyjadriť ani Eric Selleck, ktorý takisto posilnil tím Baranov až počas sezóny. Dva majstrovské tituly s tímom Baranov získal Guillaume Asselin, ktorý pre KĽÚČ OD… povedal: „Ešte neviem, či tu zostanem.“ A najväčšia hviezda Banskobystričanov nielen počas tejto sezóny Éric Faille, ktorý mal úžasnú sezónu ovládol kanadské bodovanie Tipsport ligy, odpovedal rovnako: „Ešte neviem.“

Levko Koper nám síce nepovedal, či v Banskej Bystrici určite zostane, pretože ešte nevie, či mu dá vedenie takúto ponuku. Ale povedal, že by rád v tíme veľmi rád pokračoval. „Určite chcem.“
A kto už definitívne vie, že bude v Banskej Bystrici pokračovať? Okrem trénera je to aj 38-ročný obranca, ktorého v roku 2000 draftoval Montreal Canadiens. „Áno. Už som podpísal kontrakt,“ prezradil pre KĽÚČ OD… Ryan Glenn počas osláv majstrovského titulu na banskobystrickom mámestí SNP. Glenn prišiel pod Urpín počas tejto sezóny z Féherváru. Predtým obliekal dresy takých tímov, ako Sparta Praha či JYP Jyväskylä. S fínskym majstrom si zmeralo sily túto sezónu v Lige majstrov práve aj HC´05. Glenn ešte vtedy v tíme Dana Cemana nebol.

Kľúčová pre budúcu sezónu bude aj oblasť možného zavedenia stropu na zahraničných hráčov. Dan Ceman, ktorý potvrdil, že bude Baranov viesť aj nasledujúcu sezónu, považuje za potrebné čo najskôr sa dozvedieť verdikt o možnom strope, aby bolo možné začať budovať tím pre budúcu sezónu. Podľa medializovaných informácií chce prezident klubu Koval mužstvo zlacnieť a omladiť.

Nicole Blankenship a Mišo Albert, foto autori

Similar Posts