ŠOLTÉS PRIŠIEL „NA KONI“: PRE MŇA JE TO PRVÝ TITUL, TAKŽE O TO VIAC SI TO UŽÍVAM

author
2 minutes, 26 seconds Read

Tešil sa už z jedného cenného kovu na krku – ten však bol bronzového lesku a na drese s dvojkrížom na hrudi. Svoju klubovú kariéru strávil najmä v Košiciach, chvíľu aj v Michalovciach, hrával aj v zámorí a v tíme Orange 20. V priebehu tejto sezóny sa stal súčasťou nečakanej výmeny, keď do metropoly východu putoval Ján Sýkora a pod Urpín zamieril DÁVID ŠOLTÉS – a do Banskej Bystrice prestúpil aj s vidinou, že získa titul. Dávid si to včera (16. 4.) užíval – napr. pred rozvášnený dav netrpezlivo čakajúci svojich zlatých hrdinov ho na pleciach odniesol jeden zo spoluhráčov. Rodák z Košíc takto „na koni“ kričal „ostošeť“ My sme majstri no a čooo. Dávida Šoltésa sme vyspovedali počas osláv banskobystrického majstrovského hetriku.

Dávid, ako chutí táto oslava titulu?
Skvele. Každá oslava titulu je veľmi nádherná. Pre mňa je to prvý titul, takže o to si to viac užívam.

Každá oslava titulu je veľmi nádherná.

Keď si prichádzal do Bystrice z Košíc, prichádzal si práve aj s vidinou takéhoto krásneho pocitu, že to bude na konci sezóny majstrovský titul?
Tak, samozrejme, že som veril. Stále, keď hrá mužstvo, tak má najvyššie ciele a mal som ich aj tu, tak som veľmi rád, že to vyšlo.

Čo bolo najdôležitejšie pre splnenie tohto cieľa?
Tak myslím si, že hlavne dôležitá bola tá partia, to ucelenie partie. To rozhodlo. Chvalabohu to vyšlo a malo na tom veľký podiel aj to, že sme tu boli dobrá partia. A vyšlo to.

Ako to vyzerá s ďalšou sezónou? Budeš tu?
Ja som to doteraz neriešil. Sústredil som sa na play-off, dnes sme skončili, takže absolútne nič neviem k tomu povedať.

Už jedným okom sleduješ aj tú reprezentáciu? Teraz budú domáce majstrovstvá, neviem, či ťa budú nominovať, alebo či ty máš nejaké nádeje, že budeš nominovaný.
Tak, uvidíme. Je to ťažká otázka. Snažil som sa podávať čo najlepšie výkony a prišlo do toho, dá sa povedať, aj zranenie, tak to ma trošku obmedzilo, ale uvidíme. Veľmi by som sa reprezentačnej pozvánke potešil, nielen ja, ale každý jeden hráč. Uvidíme. Ťažko povedať.

Mišo Albert, autor a foto print screen FB Dávida Šoltésa

https://www.youtube.com/watch?v=ylSlshxYs6g

 

Takto si to Dávid užíval na ľade. Zdroj: FB Dávid Šoltés

https://www.facebook.com/247847315356751/videos/2188157208181691/

 

Similar Posts