NA VŠETKY DVERE MAGISTRÁTU NALEPÍME SMAJLÍKOV, HOVORÍ KANDIDÁTKA NA PRIMÁTORKU HLAVNÉHO MESTA

author
3 minutes, 26 seconds Read

MNOHÍ ZREJME POZNAJÚ MOJU ODMERANOSŤ VOČI FINANČNÝM SKUPINÁM, ONI TO VEDIA TIEŽ. MOJE KROKY BUDÚ PRAGMATICKÉ, NEOVPLYVNENÉ DEVELOPERMI ČI SPONZORMI, HOVORÍ VICEPRIMÁTORKA BRATISLAVY.

V rozhovoroch s kandidátmi na primátorov miest sme pokračovali aj v Bratislave, kde ako jedna z prvých nášmu časopisu odpovedala kandidátka na primátorku Bratislavy a lekárka Iveta Plšeková.

 

Pristúpite vo svojom meste, v prípade, že budete zvolená, na nejaké netradičné riešenia?
Neviem, čo sú netradičné riešenia, ale rada prinášam nové postupy a všetky spôsoby zefektívnenia práce. Nebránim sa novým postupom. Najmä ak prinášajú pomoc a zlepšenie života Bratislavčanom.

Čo urobíte ako primátorka ako prvé?
Stretnem sa so všetkými zamestnancami Magistrátu a poviem im, že odteraz budeme všetko robiť zjednodušene a s úsmevom pre Bratislavčanov. Na všetky dvere magistrátu nalepíme smajlíkov, lebo každý kto vojde by sa mal usmiať, každý úradník musí s úsmevom vybaviť občana a ten pri odchode musí odísť s úsmevom. Bratislavčan bude na prvom mieste, nie developeri, ale občana.

Na všetky dvere magistrátu nalepíme smajlíkov, lebo každý kto vojde by sa mal usmiať.

Inšpirovali ste sa pri vytváraní volebného programu aj ľuďmi, ktorí vám mohli posielať svoje návrhy? Ktorý prípadný návrh vyšiel z ich pera?
Všetky moje návrhy vychádzajú z skúseností, ktoré sú výsledkom mojich stretnutí s ľuďmi. V komunálnej politike ako poslanec pôsobím 12 rokov. Ide napríklad o konkrétne riešenia opráv parkovísk, električky do Vajnor, či výstavba vnútrosídliskových športovísk a parkov. Ako lekárke sa mi obyvatelia nášho mesta zdôverujú s rôznymi problémami, nie len zdravotnými.

Plánujete byť primátorkou len jedno funkčné obdobie (s oslobodzujúcim pocitom, že nebudete musieť robiť veci poď obavou, že znovu vás nezvolia), alebo cítite, že na svoje ozdravné procesy v meste potrebujete viac než len jedno volebné obdobie?
Som slobodný človek. Moje kroky budú pragmatické, neovplyvnené developermi, či sponzormi a vôbec nie mojim ďalším pôsobením v komunálnej politike. Ako lekárka som zvyknutá pracovať pružne a efektívne. Prácu si rozvrhnem na 4 roky.

Ozývali sa pred voľbami rôzni sponzori (napr. firmy) s ponukou, že vás budú finančne podporovať s tým, že za to chcú nejaké služby po voľbách? Ak áno, prečo a ako ste ich odmietli? Oznámili ste túto skutočnosť orgánom činným v trestnom konaní?
Nikdy ma nik nekontaktoval. Mnohí zrejme poznajú moju odmeranosť voči finančným skupinám, oni to vedia tiež.

Aká bola táto kampaň? Objavili sa aj útoky prostredníctvom šírenia nepravdivých informácií o Vašej osobe? Ak áno, o čo konkrétne išlo a aké kroky ste učinili, aby ste danú fámu vyvrátili.
Skôr ide o zmesy poloprávd, na FB ide o rôzne zrejme trolovské profily. Nerobím si z nich ťažkú hlavu.

Na FB ide o rôzne zrejme trolovské profily. Nerobím si z nich ťažkú hlavu.

Budete v prípade zvolenia pravidelne komunikovať s občanmi, stretávať sa s nimi? Vytvoríte napríklad jeden deň špeciálne na stretávanie sa s ľuďmi – za prítomnosti vás ako primátorky, jednotlivých odborných garantov a podobne?
Ako primátorka budem mať dvere otvorené pre všetkých Bratislavčanov. Zavediem systém pravidelných stretnutí, ale budem často aj v teréne. Primátor musí veľa času tráviť medzi ľudmi a priamo na mieste s odborníkmi posudzovať problémy. Chcem pravidelne riešiť problémy so starostami u nich v mestských častiach.

(alb), foto FB I. Plšekovej