Niekdajší minister vnútra a obrany sa vyjadril k úspechu KSS

author
1 minute, 26 seconds Read

Bývalý minister vnútra a obrany Ivan Šimko sa vyjadril ku komunálnym voľbám a voľbám do VÚC, ktoré prebehli 29. októbra.

Bývalý člen SDKÚ-DS či Slobodného fóra povedal pre KĽÚČ OD…, že tieto voľby boli najmä o osobnostiach. „Myslím si, že voľby do samospráv sú predovšetkým o konkrétnych ľuďoch a konkrétnej situácii v danej obci, meste či župe. Je pozoruhodné, že napriek tomu sa ich zúčastňuje oveľa menej ľudí, ako parlamentných volieb,“ povedal s tým, že pravdepodobná je hlavne prítomnosť apatie. „Je to zrejme aj preto, lebo veľké množstvo ľudí v podstate nezaujímajú konkrétne problémy. Sú to predovšetkým voliči, ktorí sú proti čomukoľvek, čo je, takzvaní antisystémoví voliči,“ povedal.

Mali pauzu

Ivan Šimko dodal, že teraz si takýto voliči oddýchli. „Tí v sobotu k urnám z veľkej miery neprišli, ale k veľkým voľbám prídu. Preto by som bol v hodnotení politických trendov na základe komunálnych a župných volieb veľmi opatrný,“ zdôraznil niekdajší šéf Dzurindovho kabinetu.

Komunisti

Šimko sa vyjadril aj k úspechu Komunistickej strany v Banskobystrickom samosprávnom kraji, kde KSS volilo 7102 ľudí, čo je 3,5 percenta, koľko už KSS dlho nebolo agentúrami namerané a mnohí to hodnotia ako úspech. „Pokiaľ ide o KSS, myslím, že ich zástavu už nesú iné politické strany, a ak sa im niekde aj zadarí, tak je to len o konkrétnych ľuďoch,“ uzavrel súčasný člen KDH.

(alb), foto ilustračná FB Ivana Šimka.

Similar Posts