Heger píše o nebezpečenstve, ktoré sa nesmie znovuzrodiť

author
1 minute, 36 seconds Read

Predseda vlády Eduard Heger sa obáva, že sa na Slovensko vráti Mečiarizmus. Preto sa na sociálnej sieti prihovoril občanom so závažným posolstvom.

„Orgány činné v trestnom konaní musia aktívne konať proti tým, ktorí prekračujú v demokratickej spoločnosti červenú čiaru; ktorí zastrašujú a burcujú ľudí k násiliu,“ povedal v deň, keď Robert Fico a ďalší predstavitelia Smetu informovali o tajných nahrávkach, kde sa vyšetrovatelia mali vyhrážať inej vyšetrovateľke.

No Heger status na facebooku adresuje najmä v súvislosti s udalosťami okolo schvaľovania tzv. DCA. „Stojím za každým jedným poslancom NR SR, ktorý hlasoval za obrannú dohodu so Spojenými štátmi. Je to dohoda, ktorá posilňuje našu bezpečnosť a chráni naše demokratické hodnoty. Tie hodnoty, ktoré extrémisti popierajú,“ napísal s tým, že si stojí za poslancami Národnej rady SR, ktorí hlasovali v súlade so svedomím. „Bez ohľadu na to, či s tým súhlasím, alebo nie. Tak to hovorí naša ústava.
Posledné týždne sú koaliční poslanci vystavení obrovskému tlaku. Výhražné maily, náboje v pošte či nenávisť na sociálnych sieťach sa stali súčasťou ich života. Dokonca sú už niektorí napádaní vo vlastných domovoch. To sa naozaj vraciame do 90. rokov minulého storočia, keď nás takmer zadusil mečiarizmus?“ pýta sa predseda vlády a dodáva, že exekutívna moc na Slovensku toto nedovolí. A nechce ani to, aby ktokoľvek bol za svoje názory prenasledovaný. Ale to „s výnimkou názorov, ktoré volajú po násilí a sú zakázané Trestným zákonom“.

Lebo, ako dodáva, sme demokratickou krajinou. (alb), zdroj FB Eduarda Hegera, foto ilustr. FB E. Heger

Similar Posts